Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μαντείο 2016 - Οινοποιείο Αργυρίου
Οινοποιείο Αργυρίου

ΜΑΝΤΕΙΟ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Πολύδροσο, Παρνασσός
€14,60
12.40
€12,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα Πολυδιάστατο κρασί για το τραπέζι σου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το λευκό Μαντείο 2016 του Οινοποιείου Αργυρίου είναι ένα ιδιαίτερο λευκό κρασί από τις ποικιλίες Ασύρτικο (20%) και Chardonnay (80%). Η μια συμπληρώνει την άλλη και δημιουργούν ένα πλούσιο λευκό κρασί με χαρακτήρα και εντυπωσιακή δομή που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Τα αμπελοτόπια βρίσκονται σε υψόμετρο 400-450 μέτρων στους πρόποδες του Παρνασσού, στην περιοχή του Μαντείου των Δελφών. Ο αεικίνητος Νίκος Αργυρίου δε σταματά ποτέ να πειραματίζεται και να δημιουργεί. Και το Μαντείο λευκό είναι ένα πείραμα που όχι μόνο πέτυχε αλλά κοντεύει να γίνει κλασσικό. Οι δυο ποικιλίες αφού ζυμώσουν ξεχωριστά σε ανοξείδωτες δεξαμενές μπλεντάρονται και ωριμάζουν σε γαλλικό δρύινο βαρέλι για 4 μήνες.

Το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο λευκό κρασί που μπορεί να παλαιώσει υπέροχα… αν προλάβει!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με πρασινωπές ανταύγειες. 

Η μύτη πλημμυρίζει έντονα αρώματα αχλαδιού, περγαμόντου, ροδάκινου, λεμονιού, μελιού και βανίλιας. Νύξεις βουτύρου, φρυγανιάς και καπνού συμπληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο.

Στο στόμα, απόλυτα ισορροπημένο, στρογγυλό, με την αισθητή οξύτητα και το πλούσιο σώμα να σμίγουν αρμονικά σε ένα σύνολο με λιπαρότητα και ένταση. Νότες δρυός και βανίλιας κάνουν αισθητή την παρουσία τους πλαισιωμένα από αρώματα λεμονιού, κίτρου, grapefruit, ροδάκινου, βουτύρου, καραμέλας και φρυγανιάς. Στο τελείωμα, η βουτυράτη, καπνιστή αίσθηση παραμένει για ώρα στο στόμα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πολύδροσο, Παρνασσός
Ποικιλία Ασύρτικο, Chardonnay
Αρώματα αχλάδι, περγαμόντο, ροδάκινο, λεμόνι, μέλι, βανίλια, βούτυρο, φρυγανιά, καπνό
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΝΤΕΙΟ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Θα έκανε πολύ χαρούμενο ένα κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, ένα ψάρι στα κάρβουνα, μια πλούσια σαλάτα με καπνιστό σολομό και γιατί όχι μια μπριζόλα σε σάλτσα μουστάρδας.

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα dijon

 

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες ή ψαρονέφρι, με ή χωρίς κόκαλα, πάχους περίπου 2,5 εκατοστών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού ζωμός κότας
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

Ξεπλύνετε τις χοιρινές μπριζόλες με νερό και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίστε τις με αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι και τσιγαρίστε τις για περίπου 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Μειώστε τη θερμότητα ελαφρώς αν οι μπριζόλες γίνουν καφέ υπερβολικά γρήγορα.

Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι και αφαιρέστε με κουτάλι το μεγαλύτερο μέρος του λίπους που έχει εκλυθεί από αυτές. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι αφήστε το σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1 λεπτό). Προσθέστε μισό φλιτζάνι από το κρασί και αφήστε το να πάρει βράση. Προσθέστε το ζωμό και βάλτε και πάλι τις μπριζόλες στο τηγάνι. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το στους 100° C μέχρι να ψηθούν, περίπου 10 με 15 λεπτά.

Αφαιρούμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί η θερμοκρασία τους. Προσθέστε το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι του κρασιού. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για να πιεί χυμούς. Όταν μειωθεί η σάλτσα στο μισό (περίπου 3 λεπτά), προσθέστε την κρέμα γάλακτος και βράστε για 3 ακόμα λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει. Καθ΄όλη αυτή τη διάρκεια, ξύνετε το τηγάνι με ένα ξύλινο κουτάλι ώστε να μην κολλήσει. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη μουστάρδα και τον μαϊντανό.

Σερβίρετε τις μπριζόλες πάνω σε μια στρώση σάλτσας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}