Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μοσχάτο Σπίνας 2018 - Οινοποιείο Στραταριδάκη
Οινοποιείο Στραταριδάκη

ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΡΑΤΑΡΙΔΑΚΗ

  Ηράκλειο
€11,60
10.00
€10,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Τόσο φρέσκο και αρωματικό που δεν θα το πιστεύεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Μοσχάτο Σπίνας ήταν μια ακόμη ξεχασμένη ελληνική ποικιλία. Πριν μερικά χρόνια, δυο αδέρφια, ο Μανώλης και ο Κωστής Στραταριδάκης θέλησαν να την αναδείξουν, χαρίζοντάς της τη θέση που της αξίζει. Στο νοτιότερο οινοποιείο της Ευρώπης, της έδωσαν την ευκαιρία που χρειαζόταν. Σήμερα έχει πλέον καθιερωθεί στον Κρητικό αμπελώνα και οι μονοποικιλιακές της οινοποιήσεις έχουν κερδίσει τη θέση τους στην κορυφή των λευκών αρωματικών ελληνικών κρασιών.

Γεωπόνοι και οι δύο, καλλιεργούν τους ιδιόκτητους οικογενειακούς αμπελώνες που απαρτίζονται κυρίως από τα κτηματα της Σιναϊτικής μονής των Αγίων Αποστόλων, στους πρόποδες των Αστερουσίων στο Νομό Ηρακλείου.

Με καταγωγή από την κοινότητα Σπίνας της Επαρχίας Σεληνίου Χανίων το Μοσχάτο Σπίνας, συγγενική ποικιλία του μικρόρωγου μοσχάτου, διαφέρει κυρίως ως προς το πάχος του φλοιού της ρώγας.

Μοναδικά φινετσάτο και αρωματικό, το Μοσχάτο Σπίνας 2018 του Οινοποιείου Στραταριδάκη υπόσχεται να εντυπωσιάσει όλη την παρέα με τη φρεσκάδα, το μπρίο και τον απόλυτα καλοκαιρινό του χαρακτήρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Αχνοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Έντονα, ολόφρεσκα αρώματα λουλουδιών και φρούτων μαγεύουν στη μύτη. Γιασεμί, ζουμπούλι, τριαντάφυλλο, φρέζα, γαρδένια, νυχτολούλουδο και χαμομήλι συναντούν το ροδάκινο και το σταφύλι σε ένα πάρτι αρωμάτων. Μέλι, βούτυρο και νύξεις φυτικότητας προσθέτουν πολυπλοκότητα σε ένα σύνολο γεμάτο φρεσκάδα.

Στο στόμα μεσαίου όγκου σώμα, φινετσάτο, με κρεμώδη υφή και απόλυτα ισορροπημένη οξύτητα. Η ανεπαίσθητη γλυκύτητα γαργαλάει τον ουρανίσκο χαρίζοντας ένταση στα λουλουδένια αρώματα στόματος με το νυχτολούλουδο, τη γαρδένια και το χαμομήλι να κυριαρχούν συνοδευόμενα από ροδάκινο και βερίκοκο. Η λουλουδένια αίσθηση παραμένει στο στόμα στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Μοσχάτο Σπίνας
Αρώματα γιασεμί, ζουμπούλι, τριαντάφυλλο, φρέζα, γαρδένια, νυχτολούλουδο, χαμομήλι, ροδάκινο, σταφύλι, άγουρη φράουλα, φυτικότητα, μέλι, βούτυρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΡΑΤΑΡΙΔΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απολαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνοδέψτε το με λευκά τυριά, χορτόπιτες και δροσερές σαλάτες.

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}