ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Νυχτέρι 2018 - Οινοποιείο Γαβαλά
Οινοποιείο Γαβαλά

ΝΥΧΤΕΡΙ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΑΒΑΛΑ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€35,50
30.40
€30,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένα από τα ιδιαίτερα κρασιά του νησιού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Νυχτέρι του οινοποιείου Γαβαλά είναι ίσως το πιο εμβληματικό κρασί του οινοποιείου. Υπερώριμο Ασύρτικο που παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια δίνει ένα κρασί με φανταστική εκφραστικότητα και συμπύκνωση, ικανό να συγκινήσει κάθε λάτρη του κρασιού.

Το οινοποιείο Γαβαλά είναι ένα από τα παλιότερα του νησιού και στην κανάβα τους, στο Μεγαλοχώρι δημιουργούν κρασιά που φέρουν έντονα το αποτύπωμα της Σαντορίνης. Το ηφαιστιογενές έδαφος, ο θαλασσινός αέρας και τα μεγάλης ηλικίας αυτόριζα αμπέλια δίνουν κρασιά υψηλής συμπύκνωσης και παράλληλα απαράμιλλης κομψότητας. 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με χρυσάφι ανταύγειες.

Μύτη πικάντικη που μαρτυρά την καταγωγή της: petrol νότες, τσακμακόπετρα, μπαρούτι, μέλι, ροδάκινο, λεμόνι, grapefruittoast, καπνός, ξύσμα πορτοκάλι συνθέτουν ένα εκρηκτικό σύνολο.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, με πυκνό, δεμένο φρούτο και κοφτερή οξύτητα που ισορροπεί με τη λιπαρή αίσθηση. Ώριμο ροδάκινο, γλυκό λεμόνι, φουντούκι, φρυγανιά, περγαμόντο, νεράντζι, μέλι συναντούν τον ορυκτό χαρακτήρα που εκφράζεται σαν βρεγμένη πέτρα, μπαρούτι και καπνός.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Ώριμο ροδάκινο, γλυκό λεμόνι, φουντούκι, φρυγανιά, περγαμόντο, νεράντζι, μέλι, βρεγμένη πέτρα, μπαρούτι, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΥΧΤΕΡΙ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΑΒΑΛΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ζυμαρικά με καπνιστή πέστροφα, ψάρια στη σχάρα ή με χοιρινό με πορτοκάλι και μέλι.

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}