Ένα από τα πιο νέα οινοποιεία της Σαντορίνης επιστρέφει με μια νέα εκδοχή του Ασύρτικου, τη Σαντορίνη Βαρέλι.
Το όνομα του οινοποιείου είναι εμπνευσμένο από το μαύρο ηφαιστειογενές πέτρωμα που σχηματίστηκε από την ψύξη της βασαλτικής λάβας που σκέπασε το νησί της Σαντορίνης μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου σχεδόν πριν από 4.000 χρόνια. Από την άλλη μεριά, το οινοποιείο Βασάλτης εάν και μετράει λίγα χρόνια ζωής είναι πλέον ανάμεσα στα καλύτερα του νησιού.
Ο Βασάλτης δίνει στο νησί και στο Ασύρτικο, τον απόλυτο πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ιδιαίτερα μικρή στρεμματική απόδοση, που δεν ξεπερνά τα 150-200 κιλά/στρέμμα, εξασφαλίζει την συμπύκνωση του καρπού που μπορεί όχι μόνο να αντέξει το χάδι του βαρελιού αλλά το αποζητά κιόλας. Η παραμονή με τις οινολάσπες στο βαρέλι για 3 μήνες με τακτικό batonnage, χάρισε όγκο και πολυπλοκότητα, κάνοντάς τη μια εξαιρετικά απολαυστική Σαντορίνη με πολύ εμφανείς δυνατότητες μακράς παλαίωσης. Πλούσιο και πληθωρικό, ενσωματώνει άψογα τον καπνιστό χαρακτήρα του βαρελιού διεκδικώντας μια θέση ανάμεσα στα μεγάλα κρασιά του νησιού.
Πιες τη τώρα ή περίμενε 5 χρόνια.