Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Στάλα Χρυσή 2016 - Εν Οίνω
Εν Οίνω (In Vino)

ΣΤΑΛΑ ΧΡΥΣΗ 2016 - ΕΝ ΟΙΝΩ

  Αμύνταιο
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα άγνωστο λευκό στην κορυφή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μάλλον δεν το έχεις ξανακούσει, ούτε αυτό αλλά ούτε και τον παραγωγό του. Λέγεται Στάλα Χρυσή 2016 του κτήματος Εν Οίνω (InVino). Είναι άλλο ένα μονοποικιλιακό Sauvignon Blanc. Σου έρχονται αρκετά στο μυαλό, ε; Πόσα όμως ξέρεις στα οποία τα μετάλλια δεν χωράνε πάνω στη φιάλη;

Μόλις πριν από δύο χρόνια οι αδερφοί Τσίπα ίδρυσαν το Κτήμα Εν Οίνω, στον Άγιο Παντελεήμονα στο Αμύνταιο. Το Sauvignon Blanc καλλιεργείται στους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος στον αρχαιότερο αμπελοτόπι των Βαλκανίων, και στη δεύτερη μόλις χρονιά του κατάφερε να αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις που άλλοι θα ονειρεύονταν χρόνια.

Σχεδόν όλη η παραγωγή εξάγεται εκτός από λίγες φιάλες που κρατούν για τον εαυτό τους και για φίλους. Όσοι το δοκίμαζαν ενθουσιάζονταν. Άραγε να είχαν κάνει κάτι τόσο καλό ή απλά τους στήριζαν οι φίλοι;  Κουβέντα στην κουβέντα, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάποιους από τους εγκυρότερους παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Πλέον τα χρυσά μετάλλια και οι μεγάλες διακρίσεις στολίζουν μέχρι και τον λαιμό της φιάλης.

Καιρός να γνωρίσεις τους αδερφούς Τσίπα και το Κτήμα Εν Οίνω. Και αν σου αρέσουν τα Sauvignon Blanc, αυτό σίγουρα θα το λατρέψεις.

Απλά εμπιστέψου μας…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Αχνοπράσινο χρώμα στο ποτήρι.

Εντυπωσιακή μύτη, γεμάτη ένταση και καθαρότητα. Ροδάκινο, λεμόνι και νεράντζι σμίγουν με μαργαρίτες, άνθη πορτοκαλιάς και χαμομήλι σε φόντο που σφύζει από γρασίδι. Νύξεις σπαραγγιού, ζύμης και λευκού πιπεριού κάνουν το σύνολο ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Μεσαίου (+) όγκου σώμα, απόλυτα ισορροπημένο, με την οξύτητα να χαρίζει την απαιτούμενη φρεσκάδα. Στο στόμα το φρούτο αλλάζει με το lime και το πράσινο μήλο να κυριαρχούν. Το χορτάρι παραμένει αποκτώντας τόνους πράσινης πιπεριάς στο μακράς διάρκειας τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Αμύνταιο
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα ροδάκινο, λεμόνι, νεράντζι, μαργαρίτα, άνθη πορτοκαλιάς, χαμομήλι, γρασίδι, σπαράγγι, ζύμη, λευκό πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΤΑΛΑ ΧΡΥΣΗ 2016 - ΕΝ ΟΙΝΩ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φιλέτο γλώσσας με σος λεμονιού, κοτόπουλο με κόλιανδρο ή κατσικίσιο τυρί.

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}