Το Oenops Vidiano είναι από αυτά τα κρασιά που συζητούνται πολύ τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων και όχι άδικα. Το Βιδιανό του Νίκου Καρατζά φιγουράρει σταθερά στις λίστες του Decanter, της Jancis Robinson και των New York Times και ίσως για αυτό εξαντλείται κάθε χρόνο εν ριπή οφθαλμού.
Ο Νίκος Καρατζάς, κουβαλώντας στις αποσκευές του την πολυετή γνώση και εμπειρία του, από τη συνεργασία του με τα σημαντικότερα οινοποιεία της χώρας, έφτιαξε το δικό του boutique οινοποιείο. Με έδρα τη Δράμα και με συνεχή δουλειά, ψάχνει και βρίσκει τα καλύτερα αμπέλια, με παλιά κλήματα, στα καλύτερα σημεία των γύρω -και όχι μόνο- περιοχών. Έτσι, για το Oenops Vidiano το Βιδιανό προέρχεται από ορεινούς αμπελώνες στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές, δρύινα βαρέλια και πήλινους αμφορείς. Έπειτα ωριμάζει σε αμφορείς 400 λίτρων, με τις φίνες οινολάσπες του για 6 μήνες. Το αποτέλεσμα έχει έντονο γήινο χαρακτήρα και μια διακριτική βοτανικότητα, που το καθιστούν ιδανικό παρτενέρ για τα πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας.
Δοκίμασε το Oenops Vidiano τώρα.