Είναι κατά γενική ομολογία το καλύτερο Μοσχάτο στην Ελλάδα. Όχι γλυκό. Ναι, ναι ξέρουμε. Μα το Μοσχάτο δεν είναι μόνο γλυκό; Όχι!!! Τι είναι το ξηρό Μοσχάτο; Είναι ο ορισμός της λουλουδάτης και φρουτένιας αίσθησης στη μύτη. Της λεπτεπίλεπτης ισορροπίας στο στόμα. Και ενώ στα περισσότερα κρασιά της ποικιλίας το στόμα απογοητεύει, σε αυτό είναι αντάξιο όλων των προσδοκιών που έχει δημιουργήσει ο αρωματικός αρμαγεδώνας στη μύτη.
Ευτυχώς το W Μοσχάτο του Ανατολικού Αμπελώνα είναι από αυτά που σε κόντρα των εποχών, δεν βιάζεται να κυκλοφορήσει όσο πιο γρήγορα μπορεί. Τι κακό είναι και αυτό να πρέπει να βγουν τα λευκά από τη δεξαμενή πριν ακόμη να είναι έτοιμα, να εμφιαλωθούν χωρίς απολύτως καμιά ισορροπία, ίσα ίσα για να προλάβουν τους υπόλοιπους;
Χαλάρωσε. Όλα τα κρασιά θέλουν τον χρόνο τους. Και τα λευκά και τα ροζέ και τα κόκκινα. Να ηρεμήσουν, να εξελιχθούν όσο θα ήθελε ο παραγωγός, να αποκτήσουν ισορροπία ανάμεσα στο στόμα και τη μύτη. Βάζεις στοίχημα ότι μετά θα σου αρέσουν περισσότερο;
Αν μας ρωτάς, το W Μοσχάτο 2014 από τον αγαπημένο σου Ανατολικό Αμπελώνα είναι υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση.