ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Χίλια Χρόνια Λευκό 2015 - Κτήμα Μπαραφάκα
Κτήμα Μπαραφάκα

ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΥΚΟ 2015 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΡΑΦΑΚΑ

  Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Πανέμορφο βαρελάτο Chardonnay!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Και ποιος δεν αγαπάει τα βαρελάτα Chardonnay; Η απάντηση είναι μάλλον κάνεις. Το Χίλια Χρόνια λευκό 2015 του Κτήματος Μπαραφάκα είναι σίγουρα ανάμεσα στα αγαπημένα μας και έτοιμο να κατακτήσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους. 

Ο Χρήστος Μπαραφάκας είναι πολύ απαιτητικός με τα κρασιά του και σε αυτό το Chardonnay φαίνεται. Τα σταφύλια προέρχονται από το αμπελοτόπι Τουρκόβρυση. Το κρασί αφού ζυμώσει μπαίνει σε αμερικάνικα και γαλλικά βαρέλια ακακίας και ωριμάζει για 6 μήνες.

Το αποτέλεσμα είναι πολύπλοκο και ισορροπημένο.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο χρυσαφί.

Στη μύτη έχει ελκυστικά αρώματα βανίλιας, ροδάκινου, βερίκοκου, εσπεριδοειδών, βουτύρου και μελιού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και έντονη λιπαρότητα. Νότες ροδάκινου, βερίκοκου, περγαμόντου και πορτοκαλιού μπλέκονται με νύξεις βουτύρου, φουντουκιού, βανίλιας και μελιού. Μελένια επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Ροδάκινο, βερίκοκο, περγαμόντο, πορτοκάλι, βούτυρο, φουντούκι, βανίλια, μέλι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΥΚΟ 2015 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΡΑΦΑΚΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσε το δίπλα σε ώριμα, λιπαρά τυριά αλλά και με καπνιστά ή στη σχάρα, ψάρια.

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}