ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κτήμα Θεόπετρα Λευκό 2018
Κτήμα Θεόπετρα

ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΟ 2018

  Μετέωρα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα αγαπημένο λευκό κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Δυο αγαπημένες γηγενείς ελληνικές ποικιλίες, η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο, βιολογικά καλλιεργημένες στις πλαγιές γύρω από το προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας, στην περιοχή των Μετεώρων, σμίγουν στο χαρμάνι ενός εκλεκτού λευκού κρασιού που δεν παύει να μας εντυπωσιάζει. Πολύπλοκο αρωματικά και γευστικά, δροσιστικό και έντονο, αποτελεί μια εξαιρετική οινική επιλογή για τα καλοκαιρινά βράδια και όχι μόνο!

Με την εφαρμογή της μεθόδου της κρυοεκχύλισης κατά την οινοποίηση, τα φρουτώδη αρώματα είναι πλουσιότερα και πιο φρέσκα ενώ η φρουτένια αίσθηση στο στόμα συμπληρώνει τη γευστική αρμονία.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Εντυπωσιακό χρυσοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη, πλούσια αρώματα μανταρινιού και ροδάκινου συνοδεύονται από μάνγκο και ανανά που του χαρίζουν τροπικό χαρακτήρα. Το πολύπλοκο και ενδιαφέρον αρωματικό σύνολο ολοκληρώνεται από αίσθηση φυτικότητας και δροσιάς δυόσμου.

Στο στόμα, η πλούσια, βελούδινη αίσθηση ισορροπεί όμορφα με τη δροσιστική οξύτητα. Τα φρουτώδη αρώματα στο στόμα είναι έντονα ενώ για το τελείωμα επιφυλάσσει μακράς διάρκειας επίγευση τροπικών φρούτων.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Μετέωρα
Ποικιλία Ασύρτικο - Μαλαγουζιά
Αρώματα μανταρίνι, μάνγκο, ανανάς, ροδάκινο, δυόσμος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΟ 2018

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με πιάτα θαλασσινών, λευκά τυριά ή πιάτα κοτόπουλου με ελαφριές σάλτσες.

Καλαμαράκια Γεμιστά

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια έως τα 2/3 με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι).


από τον σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}