ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ψαρραίος Λευκό 2013 - Ψαρραίος Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος Ψαρραίος

ΨΑΡΡΑΙΟΣ ΛΕΥΚΟ 2013 - ΨΑΡΡΑΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Γαργαλιάνοι, Μεσσηνία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Δύο γαλλικές ποικιλίες - μια μοναδική ανακάλυψη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα ταξίδι στη σχετικά άγνωστη οινολογικά περιοχή της Μεσσηνίας, στάθηκε η αφορμή για μια από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές ανακαλύψεις μας. Εκεί γνωρίσαμε τον Κώστα Ψαρρέο και δοκιμάσαμε το εξαιρετικό λευκό blend του από τις γαλλικές ποικιλίες Sauvignon Blanc και Chardonnay.

Καλλιεργημένες με ιδιαίτερη προσοχή στο ήπιο κλίμα της περιοχής των Γαργαλιάνων, έδωσαν ένα έντονα εκφραστικό λευκό κρασί που ενσωματώνει με τον καλύτερο τρόπο τον ζωηρό και έντονο χαρακτήρα των 2 ποικιλιών.

Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Κιτρινοπράσινο χρώμα στο ποτήρι, ενδεικτικό της φρεσκάδας και της ζωηρότητάς του.

Στη μύτη, εκφραστικά και πλούσια αρώματα με το γκρέιπφρουτ, το γλυκολέμονο να συνδυάζονται όμορφα με το αχλάδι και το πεπόνι σε ένα φόντο έντονων φυτικών στοιχείων, κυρίως γρασιδιού.

Στο στόμα, μεσαίου όγκου σώμα με χαρακτηριστικά ζωηρή οξύτητα που χαρίζει νεύρο και σπιρτάδα. Τα φρουτένια αρώματα είναι ενισχυμένα στο στόμα και καταλήγουν σε καλής διάρκειας επίγευση που αφήνει έντονη αίσθηση γλυκολέμονου.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ
Προέλευση Γαργαλιάνοι, Μεσσηνία
Ποικιλία Sauvignon blanc, Chardonnay
Αρώματα γκρέιπφρουτ, μοσχολέμονο, αχλάδι, πεπόνι, γρασίδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΨΑΡΡΑΙΟΣ ΛΕΥΚΟ 2013 - ΨΑΡΡΑΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με ψάρι στο φούρνο, τηγανιτό καλαμάρι, μύδια αχνιστά, αχιβάδες.

Καλαμαράκια Γεμιστά

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια έως τα 2/3 με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι).


από τον σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}