Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

M Fine Mavroudi of Thrace 2014 Magnum - Ανατολικός Αμπελώνας
93
Ανατολικός Αμπελώνας

M FINE MAVROUDI OF THRACE 2014 MAGNUM - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

  Ελλάδα / Άβδηρα
€65,10
55.00
€55,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Κράτα χώρο στην κάβα σου για μια magnum φιάλη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Οι magnum φιάλες ταιριάζουν στα μεγάλα κρασιά...

Μια σπάνια ποικιλία που ο μύθος λέει πως είναι αυτή με την οποία ο Οδυσσέας μέθυσε τον Πολύφημο, καλλιεργείται στον τόπο καταγωγή της, τα Άβδηρα της Θράκης, στον βορειότερο παραθαλάσσιο ελληνικό αμπελώνα. Τα δύο αδέρφια Νικολαϊδη της Ανατολικός Vineyards έχουν επενδύσει στο Μαυρούδι Θράκης επιμένοντας στην πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια της ποικιλίας, ποντάροντας στις δυνατότητές της που αποδεικνύονται ανεξάντλητες!

Το άγονο, αμμώδες έδαφος και το πολύ πετρώδες υπέδαφος της περιοχής Χοιρόδασος όπου βρίσκονται τα ξερικά αμπελοτόπια από τα οποία προέρχεται το Fine Mavroudi 2014 της Ανατολικός Vineyards, εξασφαλίζει την πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση, κερδίζοντας σε συμπύκνωση γεύσης και αρωμάτων. Το ευεργετικό θαλασσινό αεράκι και οι μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ μέρας και νύχτας δροσίζουν τον καρπό πετυχαίνοντας ιδανική ωρίμανση χωρίς ασθένειες.

Η προζυμωτική κρυοεκχίλιση και η ζύμωση πραγματοποιήθηκαν σε ανοιχτά δρύινα βαρέλια 225 lt με χρήση μόνο γηγενών, αυτόχθονων ζυμών ενώ ακολούθησε 18μηνη ωρίμανση με τις οινολάσπες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Χωρίς καμιά οινοποιητική παρέμβαση εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα κλείνοντας μαγικά αρώματα και γεύσεις μέσα στην όμορφη φιάλη του. Κυκλοφόρησε σε ελάχιστες Magnum φιάλες 1,5 lt με πανέμορφο ξύλινο κιβώτιο και εξασφαλίσαμε κάποιες από αυτές.

Ανυπομονείς να το ανοίξεις; Αν το κάνεις δώσε του μισή ώρα να αναπνεύσει σε μια καράφα. Αν μπορείς να περιμένεις, αυτό θα εξελίσσεται υπέροχα για τα επόμενα 15 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Πλούσια, σύνθετη μύτη με τα μαύρα φρούτα να έχουν τον πρώτο λόγο και τα γλυκά και τα πικάντικα μπαχαρικά να ακολουθούν. Μαύρο κεράσι, βύσσινο και μαύρα μούρα σμίγουν με βανίλια, κάρδαμο, κανέλα και μαύρο πιπέρι σε φόντο καπνού, σοκολάτας και δέρματος.

Μεστό στόμα, με στιβαρές καλοδουλεμένες τανίνες, τονισμένο αλκοόλ και την απαραίτητη οξύτητα που δένει ένα κρασί με απίστευτη ένταση. Τα μαύρα μούρα και το κεράσι συνοδεύουν τα γλυκά μπαχάρια στον ουρανίσκο καταλήγοντας σε μια μακράς διάρκειας πιπεράτη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Άβδηρα, Θράκη
Ποικιλία Μαυρούδι, Cabernet Sauvignon
Αρώματα μαύρο κεράσι, βύσσινο, μαύρα μούρα, βανίλια, κάρδαμο, κανέλα, μαύρο πιπέρι, καπνός, σοκολάτα, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 1500ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση -
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

M FINE MAVROUDI OF THRACE 2014 MAGNUM - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοκκινιστά κρέατα, ψητά στη σχάρα ή κυνήγια.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}