Στο Botilia.gr αγαπάμε το κρασί και ... τα cookies. Τα χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Παλιοκαιρίσιο - Κτήμα Γκλίναβος
Κτήμα Γκλίναβος

ΠΑΛΙΟΚΑΙΡΙΣΙΟ - ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

  Ελλάδα / Ζίτσα
€8,90
7.60
€7,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Το ξεχασμένο κρασί των παππούδων μας έρχεται για να μας καταπλήξει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Καιρός να δοκιμάσετε ένα κρασί τόσο ξεχωριστό όσο και ο τρόπος που οινοποιούσαν οι παππούδες μας! Από επιλεγμένα σταφύλια των δύο γηγενών ποικιλιών της Ζίτσας, της Ντεμπίνας και του Βλάχικου και χρησιμοποιώντας την πατροπαράδοτη Γιαννιώτικη μέθοδο το κτήμα Γκλίναβος μας χαρίζει τη δυνατότητα να απολαύσουμε τη μαεστρία και την φαντασία των προγόνων μας.

Χωρίς προσθήκη άλλων ουσιών, αυτό το κρασί προκύπτει από τη ζύμωση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 15 μέρες, την τριπλή μετάγγιση (σύρσιμο) και στη συνέχεια την τελική ζύμωση στη δεξαμενή για την ενσωμάτωση του ανθρακικού. Το αποτέλεσμα είναι ένα πορτοκαλί ημιαφρώδες και ημίξηρο κρασί που λατρεύει την ελληνική κουζίνα και το αγαπούσαν οι παππούδες μας.

Μπορεί το μπουκάλι να ξενίζει με το σχήμα και το ιδιαίτερο καπάκι του, αλλά όσοι το έχουν δοκιμάσει, φροντίζουν κάθε φορά να  εξαντληθεί μέσα σε λίγες μόνο ώρες...

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι παραξενεύει με το βαθύ πορτοκαλί (κονιακί) με καφές ανταύγειες χρώμα του.

Στη μύτη χαρακτηριστικά αρώματα ώριμου βερίκοκου και μήλου, βουτύρου και μελιού. Ανθικές νότες γιασεμιού και νύξεις τομάτας συμπληρώνουν τη διαφορετική αρωματική ιδιοσυγκρασία του.

Στο στόμα, καλού όγκου σώμα με ελαφρύ αφρισμό φυσαλίδων μεσαίου μεγέθους που τονίζουν τον πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα του. Η καλά ισορροπημένη γλυκύτητα δένει αρμονικά με την αισθητή οξύτητα χαρίζοντας νεύρο. Στο στόμα μένει αίσθηση μαρμελάδας βερίκοκου η οποία διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Πορτοκαλί
Τύπος Φυσικό, Ημίξηρο, Ημιαφρώδες
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 10,5%
Προέλευση Ζίτσα
Ποικιλία Ντεμπίνα, Βλάχικο
Αρώματα ώριμο βερίκοκο, μήλο, μέλι, βούτυρο, γιασεμί, ντομάτα
Μέγεθος Φιάλης 500ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΑΛΙΟΚΑΙΡΙΣΙΟ - ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με πίτες, παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας όπως γεμιστά ή σπανακόρυζο. Μη διστάσετε να συνδυάσετε με πιάτα γαλοπούλας στο φούρνο ή καλοψημένης πάπιας.

Παραδοσιακό Σπανακόρυζο

  • Σπανάκι 750 γρ.
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο
  • 1/2 κουτί κονκασέ
  • 1 ντομάτα
  • 1/2 μικρή κόκκινη πιπεριά (τουρκάκι)
  • 1 κουτάλα λάδι
  • 1/2 φύλλο δάφνης
  • Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάλα ρύζι γλασσέ
  • Αλάτι
 

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μισή κουτάλα λάδι.Καβουρδίζουμε ελαφρώς το ψιλικομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι.

Προσθέτουμε  το υπόλοιπο λάδι, μισό κουτί κονκασέ, μία φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη, μισή κόκκινη πιπεριά μικρή (τουρκάκι) και μισό φύλο δάφνης. Βάζουμε νερό ώστε να καλυφθεί το σπανάκι. Αλατίζουμε.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να μαλακώσει το σπανάκι. Προσθέτουμε μια κουτάλα ρύζι γλασσέ και το αφήνουμε να βράσει για 15΄.

Δύο (2) λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τον άνιθο για να δώσουμε άρωμα.
Συνδυασμός με κρασί
Το σπανάκι ζητάει λευκά κρασιά με φυτικά αρώματα ενώ το λεμόνι θέλει οξύτητες για να το ισοσταθμίσουν.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ