Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

5 + 1 Amalia Brut - Κτήμα Τσέλεπου
Κτήμα Τσέλεπου

5 + 1 AMALIA BRUT - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

  Ελλάδα / Μαντίνεια
€102,70
81.50
€81,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Εκρηκτικά αρώματα και γεύσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Πιο φρουτώδης και πιο αρωματική από ποτέ, η αγαπημένη Amalia Brut του Κτήματος Τσέλεπου ενθουσιάζει και πάλι τους φανατικούς φίλους της.

Ο μετρ του Μοσχοφίλερου Γιάννης Τσέλεπος εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα χαρακτηριστικά της ελληνικής ποικιλίας και με μοναδική τεχνική αρτιότητα παρασκευάζει ένα από τα απολαυστικότερα ελληνικά αφρώδη κρασιά.

Ο πρώιμος τρύγος εξασφαλίζει υψηλή οξύτητα και χαμηλό αλκοολικό βαθμό, απαραίτητα χαρακτηριστικά της πρώτης ύλης κάθε καλού αφρώδους κρασιού.

Η δεύτερη ζύμωση πραγματοποιείται στη φιάλη, με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας (Méthode Traditionnelle) που επιβάλει την καθημερινή, κοπιαστική περιστροφή και σταδιακή ανάκληση των φιαλών για μήνες μέχρι την τελική αφαίρεση του αυτολυτικού ιζήματος.

Η Amalia Brut του Κτήματος Τσέλεπου αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση, σε καταπληκτική τιμή!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Αχυροκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και έντονες ευμεγέθεις φυσαλίδες με διάρκεια.

Στη μύτη έντονα, πολύπλοκα αρώματα ροδάκινου, ανανά και αχλαδιού συνδυάζονται με ξύσμα πορτοκαλιού, γιασεμί και λεμονανθό. Μέλι και αυτολυτικά αρώματα ζύμης και μπισκότου συμπληρώνουν το εκρηκτικό αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα βελούδινο, με κρεμώδη αφρισμό και ελαφριά γλυκύτητα που τονίζει το ροδάκινο και το μέλι. Η οξύτητα χαρίζει ένταση και δίνει αίσθηση πικραμύγδαλου στο τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό Αφρώδες
Χρονιά NV
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Μαντινεία
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα Ροδάκινο, ανανάς, αχλάδι, ξύσμα πορτοκαλιού, γιασεμί, λεμονανθός, μέλι, μπισκότο, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

5 + 1 AMALIA BRUT - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκιμάστε το με στρείδια, μαλακά λευκά τυριά, φρούτα ή μόνο του ως απεριτίφ.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}