ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αμάραντον 2022 - Κτήμα Τοπλού
Κτήμα Τοπλού

ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΤΟΠΛΟΥ

  Ελλάδα / Κρήτη
€13,50
€11,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το ροζέ που θα καταναλώνεις χειμώνα-καλοκαίρι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Αμάραντον Λιάτικο Ροζέ από τη Μονή Τοπλού, εκτός του ότι παράγεται από μια από τις αγαπημένες μας κρητικές ποικιλίες, είναι εκείνο το ροζέ που συνδυάζει ισόποσα άρωμα, δομή, δροσερό χαρακτήρα και κομψότητα και όλα αυτά είναι αρκετά, ώστε να μην χρειάζεται απολύτως καμία ιδιαίτερη περίσταση για να το καταναλώνεις καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι.
 
Η Μονή Τοπλού βρίσκεται στο πιο ανατολικό σημείο του νησιού και καλλιεργεί ελληνικές γηγενείς και μη ποικιλίες, όπως Θραψαθήρι, Κοτσιφάλι, Βηλάνα, Λιάτικο και Ασύρτικο, ενώ την ίδια βαρύτητα δίνει και σε διεθνείς όπως Chardonnay και Syrah. Η βιολογική καλλιέργεια και οι πολύ ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες στο συγκεκριμένο σημείο του νησιού, δίνουν στις ποικιλίες τη δυνατότητα να δώσουν πολύ συμπυκνωμένα αρώματα, με πολυπλοκότητα και φινέτσα.
 
Το Λιάτικο καλλιεργείται σε ένα πολύ συγκεκριμένο υπερυψωμένο αμπελοτόπι, που δέχεται καθημερινά το χάδι από τις θαλάσσιες αύρες και αυτό συνδυαστικά με το σχιστολιθικό έδαφος, προσδίδουν στο κρασί ένταση φρούτου, πλούσιο αρωματικό μπουκέτο και έναν πολύπλοκο χαρακτήρα, που το κάνουν την ιδανική συντροφιά δίπλα σε κάθε είδους γευστική πρόκληση. Και αυτό αυτόματα σημαίνει πως δεν είναι από τα ροζέ κρασιά που θα ανοίξεις μία μόνο φιάλη…
 

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι έχει βαθύ σομόν χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες. Πλούσιος αρωματικός χαρακτήρας από ώριμα κεράσια, ζουμερές φράουλες, ροζ γκρέιπφρουτ και κόκκινο τριαντάφυλλο.
 
Στο στόμα έχει μέτριο(+) σώμα και έντονη δροσιστική οξύτητα σε απόλυτη ισορροπία με το διακριτικό λιπαρό στοιχείο. Φράουλα, ροζ γκρέιπφρουτ, πετροκέρασο, άνθη πορτοκαλιάς και αποξηραμένο κράνο, δημιουργούν ένα πολύ νόστιμο και ευχάριστο αποτέλεσμα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Σητεία, Κρήτη
Ποικιλία Λιάτικο
Αρώματα Κεράσι, φράουλα, ροζ γκρέιπφρουτ, τριαντάφυλλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΤΟΠΛΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με γαρίδες σωτέ, ντοματίνια και σκόρδο, πίτσα μαργαρίτα, ταρτάρ λαυράκι και με λαδερά της ελληνικής κουζίνας.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}