Το Αμάραντον Λιάτικο Ροζέ από τη Μονή Τοπλού, εκτός του ότι παράγεται από μια από τις αγαπημένες μας κρητικές ποικιλίες, είναι εκείνο το ροζέ που συνδυάζει ισόποσα άρωμα, δομή, δροσερό χαρακτήρα και κομψότητα και όλα αυτά είναι αρκετά, ώστε να μην χρειάζεται απολύτως καμία ιδιαίτερη περίσταση για να το καταναλώνεις καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι.
Η Μονή Τοπλού βρίσκεται στο πιο ανατολικό σημείο του νησιού και καλλιεργεί ελληνικές γηγενείς και μη ποικιλίες, όπως Θραψαθήρι, Κοτσιφάλι, Βηλάνα, Λιάτικο και Ασύρτικο, ενώ την ίδια βαρύτητα δίνει και σε διεθνείς όπως Chardonnay και Syrah. Η βιολογική καλλιέργεια και οι πολύ ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες στο συγκεκριμένο σημείο του νησιού, δίνουν στις ποικιλίες τη δυνατότητα να δώσουν πολύ συμπυκνωμένα αρώματα, με πολυπλοκότητα και φινέτσα.
Το Λιάτικο καλλιεργείται σε ένα πολύ συγκεκριμένο υπερυψωμένο αμπελοτόπι, που δέχεται καθημερινά το χάδι από τις θαλάσσιες αύρες και αυτό συνδυαστικά με το σχιστολιθικό έδαφος, προσδίδουν στο κρασί ένταση φρούτου, πλούσιο αρωματικό μπουκέτο και έναν πολύπλοκο χαρακτήρα, που το κάνουν την ιδανική συντροφιά δίπλα σε κάθε είδους γευστική πρόκληση. Και αυτό αυτόματα σημαίνει πως δεν είναι από τα ροζέ κρασιά που θα ανοίξεις μία μόνο φιάλη…