ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Amberwine 2015 - Clarendelle Haut-Brion
Clarence Dillon

AMBERWINE 2015 - CLARENDELLE HAUT-BRION

  Γαλλία / Bordeaux
€41,00
€26,04
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα αριστούργημα των επιδόρπιων οίνων!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Clarendelle Amberwine 2015 είναι ένα εξαιρετικό επιδόρπιο κρασί που αποτυπώνει την τέχνη και την παράδοση της περιοχής του Μπορντό, εμπνευσμένο από τα μεγάλα γλυκά κρασιά του Sauternes. Η χρονιά του 2015 θεωρείται μία από τις κορυφαίες της τελευταίας δεκαετίας, με ιδανικές καιρικές συνθήκες που ευνόησαν την ανάπτυξη της ευγενούς σήψης που δίνει στο κρασί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. 

Το κρασί φέρει την υπογραφή του οίκου Clarendelle, που ανήκει στον όμιλο Domaine Clarence Dillon, γνωστό για το θρυλικό Château Haut-Brion. Το Clarendelle Amberwine 2015 δημιουργήθηκε ως ένας φόρος τιμής στα κεχριμπαρένια, παλαιωμένα γλυκά κρασιά, με βοτρύτη, με στόχο να προσφέρει πολυπλοκότητα, κομψότητα και ισορροπία. 

Το blend αποτελείται από 80% Sémillon – η ραχοκοκαλιά του κρασιού, προσφέρει πλούτο, δομή και δυνατότητα παλαίωσης και 20% Muscadelle – προσθέτει αρωματική ένταση, φρεσκάδα και νότες λουλουδιών. Η οινοποίηση βασίζεται σε δύο τεχνικές: από τη μια ευγενής σήψη (Botrytis Cinerea) που αφυδατώνει τα σταφύλια, συμπυκνώνοντας τα σάκχαρα και τα αρώματα και όψιμος τρύγος : Τα σταφύλια παραμένουν στο αμπέλι μέχρι να υπερωριμάσουν, αυξάνοντας τη γλυκύτητα και την πολυπλοκότητα του κρασιού. 

Κάνε μια φιάλη Clarendelle Amberwine 2015 δική σου τώρα! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΛΑΦΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει βαθύ κεχριμπαρί χρώμα, με χρυσές ανταύγειες που μαρτυρούν την παλαίωση και την πυκνότητα του κρασιού.

Η μύτη πολυεπίπεδη και εκφραστική, με αρώματα ώριμου ροδάκινου, ψημένου αχλαδιού, μαρμελάδας εσπεριδοειδών, μελιού, αποξηραμένων φρούτων και νότες καραμέλας και βανίλιας από την παλαίωση σε δρύινα βαρέλια.

Στο στόμα πλούσιο και βελούδινο, με εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στην έντονη γλυκύτητα και τη ζωηρή οξύτητα. Η επίγευση είναι μακρά, με νότες ζαχαρωμένων φρούτων, μελιού και ελαφρά πικάντικη. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Γλυκό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Semillon, Muscadelle
Αρώματα ώριμο ροδάκινο, ψημένο αχλάδι, μαρμελάδα εσπεριδοειδών, μέλι, αποξηραμένα φρούτα, νότες καραμέλας, βανίλια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12-18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8–10°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

AMBERWINE 2015 - CLARENDELLE HAUT-BRION

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μπλε τυριά όπως ροκφόρ και γκοργκοντζόλα, φουα γκρα, τάρτες φρούτων, μπακλαβά ή κρεμ μπρουλέ.

Τσιζκέικ ψυγείου με λεμόνι και λευκή σοκολάτα

Για τη βάση
– 1 συσκευασία Τριμμένο Μπισκότο
– 90 γρ. βούτυρο


Για την κρέμα του τσιζκέικ
– 400 γρ. τυρί κρέμα
– 400 γρ. κρέμα γάλακτος
– 125 γρ.  Λευκή Κουβερτούρα
– 50 γρ. φρουί ζελέ λεμόνι


Για την κρέμα λεμονιού
– 150 ml φρέσκο χυμό
– 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
– 30 γρ. φρουί ζελέ λεμόνι
– 80 γρ. ζάχαρη
– 20 γρ. βούτυρο

 

Για την κρέμα λεμονιού:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση το μείγμα αποσύρουμε. Προσθέτουμε το Φρουί Ζελέ λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Για την γέμιση:

Ετοιμάζουμε την κρέμα του τσιζκέικ βάζοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και αμέσως προσθέτουμε το Φρουί Ζελέ και τη Λευκή Κουβερτούρα , ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Τέλος προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθουν όλα τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.

Για τη βάση: 

Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το βούτυρο και καλύπτουμε με αυτό τον πάτο μιας μέτριας ανοιγόμενης φόρμας.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού και αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούμε να προσθέσουμε στη βάση τριμμένα φυστίκια Αιγίνης
– Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα με μαστίχα ή βανίλια
– Αν τα λεμόνια είναι πολύ ξινά ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}