ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Ανθόνερο Ροζέ 2019 - Οινοποιητική Λειψών
Οινοποιητική Λειψών

ΑΝΘΟΝΕΡΟ ΡΟΖΕ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΕΙΨΩΝ

  Ελλάδα / Λειψοί
€14,80
€12,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Το κρασί που μοσχοβολάει λουλούδια, όπως λέει και το όνομά του!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Ανθόνερο από το Οινοποιείο Λειψών είναι ένα ροζέ κρασί που μοσχοβολάει λουλούδια, όπως λέει και το όνομα του. Το Φωκιανό έχει μάλλον γίνει το απόλυτο hit στα σομόν, τριανταφυλλένια κρασιά και βάζει τα νησιά για τα καλά στο παιχνίδι!

Το παραμυθένιο νησί των Δωδεκανήσων έχει εδώ και χρόνια (από το 2013) το δικό του κουκλίστικο οινοποιείο, το Οινοποιείο Λειψών. Πίσω από το εγχείρημα αυτό βρίσκονται ο Μανώλης Βαβουλάς και ο Νίκος Γρύλλης, οι οποίοι κάνουν, με μεράκι, κρασιά τόσο από τοπικές όσο και από διεθνείς ποικιλίες. Το Φωκιανό είναι το καμάρι τους. Έχοντας διαπιστώσει από πολύ νωρίς τις δυνατότητες της ποικιλίας, κάνουν πολλές και διαφορετικές οινοποιήσεις. Το Ανθόνερο είναι η ροζέ οινοποίηση του Φωκιανού. Το κρασί ζυμώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες για να ενισχυθεί ο αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας. Το ντελικάτο χρώμα αλλά και ο κομψός, λουλουδάτος χαρακτήρας του Ανθόνερου το κάνουν απλά ακαταμάχητο.

Το Ανθόνερο από το Οινοποιείο Λειψών θα γίνει το επόμενο αγαπημένο σου ροζέ κρασί!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Ανθόνερο από το Οινοποιείο Λειψών έχει μέτριο σομόν χρώμα και ντελικάτη μύτη, γεμάτη από αρώματα τριαντάφυλλου, φράουλας, κερασιού, ροδάκινου, περγαμόντου και κίτρου. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, διακριτική οξύτητα και ελαφριά λιπαρή αίσθηση. Φράουλα, πετροκέρασο, κυδώνι, πορτοκάλι, λουκούμι, περγαμόντο και σμέουρο γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Λειψοί, Δωδεκάνησα
Ποικιλία Φωκιανό
Αρώματα Τριαντάφυλλο, κεράσι, ροδάκινο, κίτρο, φράουλα, πετροκέρασο, κυδώνι, πορτοκάλι, λουκούμι, περγαμόντο, σμέουρο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΝΘΟΝΕΡΟ ΡΟΖΕ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΕΙΨΩΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με sushi, καυτερά πιάτα της ασιατικής κουζίνας και δροσερές σαλάτες με φρούτα.

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}