ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Απλά Ροζέ 2023 - Oenops
€15,90
€13,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Και όμως δεν είναι καθόλου απλό να καταφέρεις το 92pts απο τον James Suckling και το 90pts απο το Decanter

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Απλά Ροζέ 2023 Oenops Wines είναι ένα ροζέ κρασί που ξεχωρίζει, γιατί δεν είναι καθόλου απλό! Αντιθέτως, είναι πολύπλοκο και απολαυστικό, καταφέρνοντας να συνδυάσει, με μαεστρία, 3 ερυθρές ελληνικές ποικιλίες, το Ξινόμαυρο, τη Λημνιώνα και το Μαυρούδι! Επίσης απέσπασε και 90pts από το Decanter και 92pts απο τον James Suckling!

Ο Νίκος Καρατζάς, κουβαλώντας στις αποσκευές του την πολύχρονη γνώση και εμπειρία του, από τη συνεργασία του με τα σημαντικότερα οινοποιεία της χώρας, έφτιαξε το δικό του boutique οινοποιείο. Με έδρα τη Δράμα και με συνεχή δουλειά, ψάχνει και βρίσκει τα καλύτερα αμπέλια, με παλιά κλήματα, στα καλύτερα σημεία των γύρω περιοχών. Έτσι, για το Απλά ροζέ το Ξινόμαυρο (50%) προέρχεται από το Αμύνταιο και τη Νάουσα, η Λημνιώνα (20%) από το Μεσενικόλα και το Μαυρούδι (30%) από τη Θράκη, όλα ηλικίας μεταξύ 12 και 45 ετών. Στις πιέσεις συμμετέχει ένα ποσοστό ολόκληρων τσαμπιών, και στη συνέχεια το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες και τσιμεντένιες δεξαμενές. Ωριμάζει εκεί με τις φίνες οινολάσπες του για 2 έως 4 μήνες. Το αποτέλεσμα έχει έντονο χαρακτήρα εσπεριδοειδών και κόκκινων φρούτων και μια διακριτική βοτανικότητα, που το καθιστούν ιδανικό παρτενέρ για τα πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας.

To Απλά Ροζέ 2023 Oenops Wines είναι τέλειο γιατί, απλά, μπορεί!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει απαλό σομόν χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες. Έχει διακριτικά αρώματα μαρμελάδας τομάτας, μανταρινιού, φράουλας, κερασιού, βερίκοκου, τριαντάφυλλου, ροδιού και γκρέιπφρουτ.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και δροσιστική οξύτητα. Η φυτικότητα είναι πιο έντονη στο στόμα και εκφράζεται μέσα από νότες φύλλων τομάτας, λευκού τσαγιού και βοτάνων. Πετροκέρασο, φράουλα, σμέουρο, ζύμη και ροζ γκρέιπφρουτ συμπληρώνουν το σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12,8%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Λημνιώνα, Μαυρούδι
Αρώματα Μαρμελάδα τομάτα, φράουλα, κεράσι, βερίκοκο, τριαντάφυλλο, ρόδι, γκρέιπφρουτ.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ºC
Παλαίωση 3+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΠΛΑ ΡΟΖΕ 2023 - OENOPS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα με ζυμαρικά με καπνιστό χέλι, λιπαρά ψάρια στα κάρβουνα ή με γεμιστές ντομάτες.

Ραβιόλι με πέστο λιαστής ντομάτας και κοτόπουλο

το πέστο λιαστής ντομάτας

  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 100 γρ. Παρμεζάνα πικάντικη τριμμένη
  • 80 γρ. Κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 ml ελαιόλαδο

 

Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και κόβουμε το πράσινο μέρος. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

 

Υλικά για το κοτόπουλο

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1/2 λεμόνι

 

Παρασκευή

Τεμαχίζουμε το φιλέτο σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικα. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο μίγμα για τουλάχιστον μια ώρα.

Σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C ψηνουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά περίπου απο κάθε πλευρά έως ότου πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Βράζουμε τα ραβιόλι σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Σερβίρουμε απλώνοντας το πέστο λιαστής ντομάτας πάνω τους και προσθέτοντας φέτες κοτόπουλου στην κορυφή.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food Blogger

Συνδυασμός με κρασί

Το πέστο λιαστής ντομάτας φαντάζει ένα δύσκολο υλικό για να συνδυαστεί με κρασί. Η πολυπλοκότητα και η πικάντικη γεύση του όμως το κάνουν ιδανική παρέα για ένα ξινόμαυρο, ίσως όχι το πλέον παλαιωμένο, αλλά σίγουρα ένα με δομή και ένταση. Εναλλακτικά δοκιμάστε ένα ροζέ με ένταση και σπιρτάδα!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}