ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε λεπτά

Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αρμιρίκι 2024 - Οινοποιείο Σωτηρίου
Οινοποιείο Σωτηρίου

ΑΡΜΙΡΙΚΙ 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Αιτωλοακαρνανία
€11,00
€9,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα ροζέ κρασί που κλείνει το καλοκαίρι στο ποτήρι!

Γιατί το αγαπάμε;

Στην καρδιά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, εκεί η θαλλασινή άυρα συναντά τα τριανταφυλλένια αρώματα του Μοσχάτου, γεννιέται ένα ροζέ κρασί που συνδυάζει και τα δυο, το Armiriki – Sotiriou Winery.

Το Οινοποιείο Σωτηρίου βρίσκεται στο Λεσίνι Μεσολογγίου και οι αμπελώνες του είναι γύρω από τον ποταμό Αχελώο. Το Μοσχάτο Αμβούργου συγκεκριμένα καλλιεργείται σε ένα πολύ πλούσιο περιβάλλον, καθώς ο Αχελώος χαρίζει πλουσιοπάροχα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την σωστή ωρίμαση των σταφυλιών. Η οικογένεια Σωτηρίου δίνει μεγάλη έμφαση στο αμπέλι, εφαρμόζοντας διαφορετικές τεχνικές σε κάθε ποικιλία ώστε να πετύχει την καλύτερη έκφραση της κάθε ποικιλίας. Έτσι προκύπτει ένα φίνο και αρωματικό ροζέ κρασί το Armiriki – Sotiriou Winery.

Δοκίμασε το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Armiriki – Sotiriou Winery έχει απαλό τριανταφυλλί χρώμα και κομψά αρώματα φράουλας, κερασιού, τριαντάφυλλου, ροδάκινου και λεμονιού.

Στο στόμα έχει ελαφρύ προς μέτριο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα, που το καθιστούν ιδανικό για κάθε περίσταση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Μεσολόγγι, Ελλάδα
Ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου
Αρώματα φράουλα, κεράσιο, τριαντάφυλλο, ροδάκινο, λεμόνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΡΜΙΡΙΚΙ 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με: σαλάτα με φράουλες, ρόκα και Παρμεζάνα, sushi, ήπια φρέσκα τυριά.

Σαλάτα με Κους Κους, Φράουλες και Κατσικίσιο Τυρί

Για τη σαλάτα

  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 150 γρ.ταμπουλέ με δυόσμο και λεμόνι
  • 3-4 φράουλες
  • 50 γρ. σπανάκι baby
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο φιλέ
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • ¼ από ένα ματσάκι κόλιανδρο
  • 5-6 φύλλα δυόσμο

 

Για το ντρέσινγκ

  • 3 φράουλες
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό μπαλσάμικο ή ξύδι μήλου
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

 

:

Στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
Ετοιμάζουμε το ταμπουλέ με δυόσμο και λεμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες σε ευρύχωρο μπωλ.

Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το αμύγδαλο και τα προσθέτουμε τη μισή ποσότητα στο ταμπουλέ.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο και τον κόλιανδρο, τα προσθέτουμε στο ταμπουλέ
μαζί τη μισή ποσότητα από το ντρέσινγκ που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε.
Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα να «μαριναριστεί» εντός ή εκτός ψυγείου.

Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα σερβιρίσματος και προσθέτουμε τα φύλλα από το σπανάκι, τους ξηρούς καρπούς, τις φράουλες και το κατσικίσιο τυρί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Σπανάκι, φράουλα και κόλιανδρο δίνουν τον τόνο. Το κρασί μας πρέπει να έχει φυτικά και βοτανικά στοιχεία για να δέσει καλά, ενώ η φράουλα θέλει κάτι αντίστοιχα φρουτώδες. Το κατσικίσιο τυρί ζητάει λευκό κρασί με ισορροπημένη οξύτητα και λεπτεπίλεπτο χαρακτήρα. Δοκίμασε Sauvignon Blanc, blends Μαλαγουζιάς με πιο πράσινο χαρακτήρα αλλά και ένα φρέσκο Chardonnay.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω.

ΕΝΕΡΓΑ ΦΙΛΤΡΑ

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Βρέθηκαν 0 προϊόντα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.