ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cinsaut Ροζέ 2020 - Κτήμα Μπελίδη
Κτήμα Μπελίδη

CINSAUT ΡΟΖΕ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΕΛΙΔΗ

  Ελλάδα / Κοζάνη
€11,00
€9,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το ροζέ του καλοκαιριού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Cinsaut Rose του Κτήματος Μπελίδη είναι ένα κομψό ροζέ με τραγανή οξύτητα, ότι πρέπει για να δροσίσει τα καλοκαιρινά σου βράδια. Το παλ τριανταφυλλένιο χρώμα του ταιριάζει μοναδικά με τον αρωματικό και φίνο χαρακτήρα του.

Η οικογένεια Μπελίδη ίδρυσε το οινοποιείο της το 2004, στο χωριό Μελίσσια στην Κοζάνη. Τα 100 ιδιόκτητα στρέμματα αμπελώνων, σε υψόμετρο 300-400 μέτρων, καλλιεργούνται βιολογικά. Καλλιεργούν τόσο ελληνικές όσο και γαλλικές ποικιλίες. Το Cinsault είναι μια από αυτές. Το Cinsault συμμετέχει σε κάποια από τα διασημότερα ροζέ του κόσμου, σε αυτά της Προβηγκίας. Αυτό αποτέλεσε και την έμπνευση για το ροζέ κρασί του οινοποιείου. Η σύντομη εκχύλιση, 6-12 ώρες είναι υπεύθυνη για το ντελικάτο χρώμα και τα διακριτικά αρώματα του κρασιού. Έπειτα το κρασί ζυμώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες, σε ανοξείδωτη δεξαμενή διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον φρουτώδη χαρακτήρα του.

To Cinsaut Rose του Κτήματος Μπελίδη απολαμβάνεται σκέτο αλλά και με ελαφριά καλοκαιρινά και ντοματένια πιάτα.


ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Cinsaut Rose του Κτήματος Μπελίδη έχει απαλό σομόν χρώμα και μύτη κομψή αρώματα κερασιού, βατόμουρου, φράουλας, ροδιού, ροζ γκρέιπφρουτ και λευκών λουλουδιών.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Ζουμερά κόκκινα φρούτα όπως φράουλα και σμέουρο μπλέκονται με νότες ροδάκινου, λεμονανθών και πράσινου τσαγιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κοζάνη, Ελλάδα
Ποικιλία Cinsault
Αρώματα κεράσι, βατόμουρο, φράουλα, ρόδι, ροζ γκρέιπφρουτ, λευκά λουλούδια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8℃
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CINSAUT ΡΟΖΕ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΕΛΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με γαρίδες σωτέ, ντοματίνια και σκόρδο, αυγά καγιανά, burrata με φράουλες και ρόκα

Ντοματόπιτα με τυριά Νάξου

Για το φύλλο
400 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και για το λάδωμα των φύλλων
265 ml. νερό κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα
½ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση
1500 γρ. τομάτες ώριμες
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
100 γρ. αρσενικό Νάξου
250 γρ. φέτα
1 πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για το φύλλο:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Για τη γέμιση:
Χαράζουμε ελαφρά τις τομάτες στο κάτω μέρος δημιουργώντας ένα σταυρό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε από πάνω καυτό νερό, τις αφήνουμε για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.

Αφού κόψουμε τις τομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι όπου τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 45’, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο με πλάστη και χρησιμοποιόντας λίγο νισεστέ.
Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34-36 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με μπόλικο ελαιόλαδο γι να γίνει τραγανό.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τρίβουμε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το αρσενικό. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες, την πιπεριά, τα τριμμένα τυριά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και απο πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 60’!

Σημειώσεις

– Προτιμήστε ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες.
- Στη γέμιση δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον αλάτι ούτε ελαιόλαδο.
– Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών στην πίτα όπως ελιές, ξερά μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι ή μαντζουράνα) ή και λαχανικά όπως κρεμμύδια.
– Τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ωραία ντοματόσουπα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}