ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Billecart Salmon Brut Blanc De Blancs
Billecart-Salmon

BILLECART SALMON BRUT BLANC DE BLANCS

  Γαλλία / Champagne
€105,10
€95,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κομψοτέχνημα που θα λαμπυρίσει μέσα στο ποτήρι σου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Billecart-Salmon ιδρύθηκε το 1818 από τον Nicolas-François Billecart και από τότε μέχρι σήμερα, μια μικρή έκταση ιδιόκτητων αμπελώνων από την Côte des Blancs μέχρι το Montagne de Reims, καλλιεργείται από την ίδια οικογένεια, με τα αμπέλια να ωριμάζουν κάτω από τον ήλιο της Καμπανίας και να αναδεικνύουν το άριστο δυναμικό των Grand Cru Chardonnay της περιοχής. Το συγκεκριμένο σπίτι χρησιμοποιεί και τη δική του καλλιεργημένη μαγιά και για τη συγκεκριμένη σαμπάνια, τα σταφύλια προέρχονται αποκλειστικά από 5 συγκεκριμένους Grand Cru αμπελώνες. Avize, Chouilly, Cramant, Mesnil-sur-Oger και Oger, είναι τα πάτρια εδάφη της Billecart Salmon Blanc De Blancs και υπεύθυνα για αυτή την χαρισματική καθαρότητα αρωμάτων και γεύσης της!

Ναι με το χαβιάρι έχει μια ιδιαίτερη σχέση εξάρτησης, αλλά είναι εξίσου τρομερά απολαυστική με στρείδια!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με αστραφτερές χρυσαφένιες ανταύγειες. Πολύπλοκος αρωματικός χαρακτήρας με έντονα λεμονάτα αρώματα από κίτρο, λεμόνι, αρώματα αποξηραμένου βερίκοκου, ώριμου ροδάκινου και νότες από μαρμελάδα αχλάδι. Στη συνέχεια ωμό αμύγδαλο, φουντούκι, βούτυρο και μπριός δένουν πολύ κομψά με τον ελαφρά ορυκτό χαρακτήρα.

Διαθέτει πολύ διακριτικό λεπτεπίλεπτο αφρισμό και εξαιρετική ισορροπία αλκοόλ, λείου κρεμώδους σώματος και δροσιστικής οξύτητας. Οι λεμονάτες γεύσεις, το ώριμο μήλο, τα αρώματα μπριός και η χαρακτηριστική αίσθηση κιμωλίας, δημιουργούν μια μακρά και απολαυστική επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό Αφρώδες
Χρονιά NV
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Καμπανία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Κίτρο, λεμόνι, αποξηραμένο βερίκοκο, ροδάκινο, μαρμελάδα αχλάδι, αμύγδαλο, φουντούκι, βούτυρο, μπριός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BILLECART SALMON BRUT BLANC DE BLANCS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ τη με θαλασσινούς μεζέδες, στρείδια και ψητό ψάρι.

Ντοματόπιτα με τυριά Νάξου

Για το φύλλο
400 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και για το λάδωμα των φύλλων
265 ml. νερό κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα
½ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση
1500 γρ. τομάτες ώριμες
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
100 γρ. αρσενικό Νάξου
250 γρ. φέτα
1 πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για το φύλλο:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Για τη γέμιση:
Χαράζουμε ελαφρά τις τομάτες στο κάτω μέρος δημιουργώντας ένα σταυρό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε από πάνω καυτό νερό, τις αφήνουμε για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.

Αφού κόψουμε τις τομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι όπου τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 45’, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο με πλάστη και χρησιμοποιόντας λίγο νισεστέ.
Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34-36 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με μπόλικο ελαιόλαδο γι να γίνει τραγανό.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τρίβουμε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το αρσενικό. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες, την πιπεριά, τα τριμμένα τυριά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και απο πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 60’!

Σημειώσεις

– Προτιμήστε ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες.
- Στη γέμιση δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον αλάτι ούτε ελαιόλαδο.
– Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών στην πίτα όπως ελιές, ξερά μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι ή μαντζουράνα) ή και λαχανικά όπως κρεμμύδια.
– Τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ωραία ντοματόσουπα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}