ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Champagne Blancs Comtes - Taittinger
Taittinger

CHAMPAGNE BLANCS COMTES - TAITTINGER

  Γαλλία / Champagne
€266,00
€229,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια σαμπάνια-θρύλος, φτιαγμένη για βασιλιάδες με 96pts από Wine Enthusiast, Wine Spectator και Wine Independent!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2012 είναι ένα ταξίδι στην ιστορία, στην παράδοση και στην καθαρότερη μορφή πολυτέλειας. Οι ρίζες της χάνονται πίσω στον 13ο αιώνα και την εποχή των Σταυροφοριών. Μάλιστα έχει αποσπάσει 96pts από Wine Enthusiast, Wine Spectator και Wine Independent!

Με ρίζες που ξεκινούν από τον Μεσαίωνα και τον μυθικό Κόμη Thibaud IV της Καμπανίας, έναν ήρωα, εξερευνητή και οραματιστή που έφερε μαζί του από την Ανατολή έναν κλώνο αμπελιού, πρόγονο του σημερινού Chardonnay. Αυτό το κρασί δημιουργείται μόνο σε εξαιρετικές χρονιές και αποκλειστικά από 100% Chardonnay σταφύλια που προέρχονται από την πιο φημισμένη περιοχή Grand Cru Côte des Blancs, με στόχο να αποδώσει μια εμπειρία γευστικής τελειότητας. Η σοδειά του 2012 είναι ένας πραγματικός θησαυρός. Θεωρείται δώρο της φύσης, αφού χάρισε απίστευτη ωριμότητα στα σταφύλια, απογειώνοντας την πολυπλοκότητα, την καθαρότητα και την κομψότητα του κρασιού.

Στον Οίκο Taittinger, με ιστορία πάνω από έναν αιώνα και 288 εκτάρια στους πιο προνομιακούς αμπελώνες της Καμπανίας, λένε χαρακτηριστικά: «Για να έχουμε χρυσό στο μπουκάλι μας, πρέπει πρώτα να έχουμε χρυσάφι στα χέρια μας.»

Η Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2012 είναι ένα σύμβολο πολυτέλειας. Ένα τρόπαιο για συλλέκτες, και το απόλυτο δώρο φινέτσας και του κύρους.

 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι έντονο λεμονί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες. Πλούσια αρώματα λεμονιού, ώριμου βερίκοκου, φλοιού νεραντζιού, γλυκού μήλου. Αρώματα φουντουκιού, μπριός και βουτύρου ενισχύουν την πολυπλοκότητα, ενώ οι ορυκτές νότες δίνουν ιδιαίτερη κομψότητα.

Γεμάτο σώμα με βελούδινη υφή και κρεμώδης χαρακτήρας με πολύ ισορροπημένη οξύτητα. Λεμονάτες γεύσεις και μαρμελάδα αχλάδι, σε μια μια πολύπλοκη παλέτα με χαρακτηριστικές νότε κιμωλίας. Κρέμα και βουτυράτο μπριός δημιουργούν μια μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό Αφρώδες
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Καμπανία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα λεμόνι, βερίκοκου, νεράντζι, γλυκό μήλου, φουντούκι, μπριός, βούτυρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHAMPAGNE BLANCS COMTES - TAITTINGER

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ τη με στρείδια, κυδώνια και άλλους θαλασσινούς μεζέδες

Ντοματόπιτα με τυριά Νάξου

Για το φύλλο
400 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και για το λάδωμα των φύλλων
265 ml. νερό κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα
½ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση
1500 γρ. τομάτες ώριμες
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
100 γρ. αρσενικό Νάξου
250 γρ. φέτα
1 πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για το φύλλο:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Για τη γέμιση:
Χαράζουμε ελαφρά τις τομάτες στο κάτω μέρος δημιουργώντας ένα σταυρό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε από πάνω καυτό νερό, τις αφήνουμε για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.

Αφού κόψουμε τις τομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι όπου τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 45’, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο με πλάστη και χρησιμοποιόντας λίγο νισεστέ.
Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34-36 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με μπόλικο ελαιόλαδο γι να γίνει τραγανό.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τρίβουμε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το αρσενικό. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες, την πιπεριά, τα τριμμένα τυριά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και απο πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 60’!

Σημειώσεις

– Προτιμήστε ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες.
- Στη γέμιση δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον αλάτι ούτε ελαιόλαδο.
– Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών στην πίτα όπως ελιές, ξερά μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι ή μαντζουράνα) ή και λαχανικά όπως κρεμμύδια.
– Τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ωραία ντοματόσουπα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}