ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Champagne Blancs Comtes - Taittinger
Taittinger

CHAMPAGNE BLANCS COMTES - TAITTINGER

  Γαλλία / Champagne
€266,00
€229,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Κύρος, φινέτσα και κληρονομιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μια σαμπάνια με τεράστια ιστορία που ξεκινά από την Εποχή των Σταυροφοριών και είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον θρύλο του βασιλιά Thibaud IV, του Κόμη της Σαμπάνιας! Κύρος, κομψότητα, πολυπλοκότητα και μια τεράστια φήμη συνώνυμη με την πολυτέλεια, που την έχει τοποθετήσει στις νούμερο ένα επιλογές των συλλεκτών παγκοσμίως ανά τα χρόνια.

Ο Οίκος Taittinger είναι το 3ο μεγαλύτερο σπίτι της Καμπανίας και η πορεία του μετράει πάνω από 100 χρόνια. Είναι οικογενειακή υπόθεση και έχει περίπου 288 εκτάρια αμπελώνων στα καλύτερα σημεία της Καμπανίας, ανάμεσα στην Côte des Blancs, την Vallée de la Marne και την Montagne de Reims. Το περιεχόμενο της φιάλης χαρακτηρίζεται ως «χρυσός» και η φιλοσοφία τους βασίζεται στο  «για να έχουμε χρυσό στο μπουκάλι μας πρέπει πρώτα να έχουμε χρυσάφι στα χέρια μας»!

H Taittinger Comtes de Champagne, Blanc de Blancs δημιουργήθηκε πρώτη φορά το 1952, με σκοπό να τιμήσει τον Κόμη Thibaud IV της Καμπανίας. Ο ίδιος έφυγε για τις σταυροφορίες το 1239 και επέστρεψε με εξαιρετικά σπάνια δώρα. Ανάμεσά τους και ένας κλώνος αμπελιού, που μετέπειτα αποδείχθηκε ο πρόγονος του Chardonnay! Από τότε, φτιάχνεται κατά 100% από  σταφύλια Chardonnay, από την Grand Cru περιοχή Côte des Blancs.

Η χρονιά 2011 θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή για την ωρίμανση των σταφυλιών και ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την πολυπλοκότητα και τη γεύση της Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs, υπογραμμίζοντας το κύρος του ονόματος που φέρει.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι έντονο λεμονί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες. Πλούσια αρώματα λεμονιού, ώριμου βερίκοκου, φλοιού νεραντζιού, γλυκού μήλου. Αρώματα φουντουκιού, μπριός και βουτύρου ενισχύουν την πολυπλοκότητα, ενώ οι ορυκτές νότες δίνουν ιδιαίτερη κομψότητα.

Γεμάτο σώμα με βελούδινη υφή και κρεμώδης χαρακτήρας με πολύ ισορροπημένη οξύτητα. Λεμονάτες γεύσεις και μαρμελάδα αχλάδι, σε μια μια πολύπλοκη παλέτα με χαρακτηριστικές νότε κιμωλίας. Κρέμα και βουτυράτο μπριός δημιουργούν μια μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό Αφρώδες
Χρονιά 2011
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Καμπανία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα λεμόνι, βερίκοκου, νεράντζι, γλυκό μήλου, φουντούκι, μπριός, βούτυρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHAMPAGNE BLANCS COMTES - TAITTINGER

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ τη με στρείδια, κυδώνια και άλλους θαλασσινούς μεζέδες

Ντοματόπιτα με τυριά Νάξου

Για το φύλλο
400 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και για το λάδωμα των φύλλων
265 ml. νερό κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα
½ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση
1500 γρ. τομάτες ώριμες
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
100 γρ. αρσενικό Νάξου
250 γρ. φέτα
1 πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για το φύλλο:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Για τη γέμιση:
Χαράζουμε ελαφρά τις τομάτες στο κάτω μέρος δημιουργώντας ένα σταυρό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε από πάνω καυτό νερό, τις αφήνουμε για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.

Αφού κόψουμε τις τομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι όπου τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 45’, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο με πλάστη και χρησιμοποιόντας λίγο νισεστέ.
Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34-36 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με μπόλικο ελαιόλαδο γι να γίνει τραγανό.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τρίβουμε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το αρσενικό. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες, την πιπεριά, τα τριμμένα τυριά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και απο πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 60’!

Σημειώσεις

– Προτιμήστε ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες.
- Στη γέμιση δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον αλάτι ούτε ελαιόλαδο.
– Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών στην πίτα όπως ελιές, ξερά μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι ή μαντζουράνα) ή και λαχανικά όπως κρεμμύδια.
– Τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ωραία ντοματόσουπα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}