ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Costa Di Rose 2022 - Umberto Cesari
Umberto Cesari

COSTA DI ROSE 2022 - UMBERTO CESARI

  Ιταλία
€29,50
€25,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα φινετσάτο ροζέ, που φτάνει το αρωματικό προφίλ του Sangiovese, στο ζενίθ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα καλοκαιρινό σούρουπο, θα χαζεύεις σε αφοπλιστική ησυχία τα χρώματα του ουρανού δίπλα στη θάλασσα και θα τα βλέπεις κυριολεκτικά και στο ποτήρι σου! Και αυτό το σαγηνευτικό ροζέ από Sangiovese θα αρωματίζει την ατμόσφαιρα με ντελικάτα αρώματα βιολέτας και φράουλας. Ε, δεν ακούγεται και πολύ άσχημο…σωστά;

Πίσω από αυτό το θησαυρό βρίσκεται ο Umberto Cesari, ο παραγωγός που εμπνεύστηκε από την παραδοσιακή ταβέρνα του πατέρα του Ilario και αποφάσισε να βγάλει εισιτήριο στον ενθουσιασμό του για την χώρα των μεγάλων ερυθρών κρασιών. Αφού αποκόμισε όλη τη γνώση που χρειαζόταν, έβαλε πλώρη για την επιστροφή και την εκπλήρωση του οράματός του. Να φτιάξει υπέροχα κρασιά από την ποικιλία που πίστεψε όσο καμία άλλη. Και το έκανε! Το 1964 ίδρυσε το οινοποιείο του στους λόφους του Castel San Pietro Terme της Emilia-Romana και ήταν ο πρώτος που εμφιάλωσε κρασί και τοποθέτησε ετικέτα και φελλό στο μπουκάλι, κάτι εντελώς άγνωστο για την εποχή! Σήμερα καλλιεργεί σε 8 διαφορετικούς αμπελώνες, με κάθε έναν να αποτελούν ένα ξεχωριστό terroir και έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως Ambasciatore del Sangiovese (Master of Sangiovese)!

Με τα εμβληματικά ερυθρά κρασιά του να φέρνουν παγκόσμιες διακρίσεις, αποφάσισε να δείξει τη δυναμική του Sangiovese και στη ροζέ εκδοχή της. Τα σταφύλια προέρχονται από σχετικά νεαρά αμπέλια ηλικίας περίπου 10 ετών, και πιέζονται ελαφρώς ώστε να απομονωθεί μόνο το πιο ποιοτικό μέρος του χυμού τους. Στη συνέχεια διαχωρίζεται φυσικά λόγω βαρύτητας και ζυμώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, για να διατηρήσει τη φρεσκάδα και τα αρώματά του. Πριν την εμφιάλωση ωριμάζει σε δεξαμενή για 6 μήνες.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το χρώμα του είναι λαμπερό απαλό ροζ. Έχει έντονο αρωματικό χαρακτήρα με το τριαντάφυλλο, το άνθος κερασιού και τη βιολέτα να υπερτερούν. Στη συνέχεια ενισχύεται ακόμα περισσότερο αρωματικά από φράουλες, φραμπουάζ, φραγκοστάφυλλο, κόκκινα μούρα, γινωμένα βύσσινα και ρόδι.

Στο στόμα έχει έντονη φρεσκάδα και τραγανή οξύτητα, με πλούσια γεύση πετροκέρασου που διαρκεί και βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία με τις απαλές τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Emilia-Romagna, Ιταλία
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα Τριαντάφυλλο, άνθος κερασιού, βιολέτα, φράουλα, φραμπουάζ, φραγκοστάφυλλο, μούρα, βύσσινο, ρόδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

COSTA DI ROSE 2022 - UMBERTO CESARI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απολαύστε το σκέτο σαν aperitivo, με pizza, μακαρονάδα με τόνο σε κόκκινη σάλτσα, ανατολίτικη πικάντικη κουζίνα και ορεκτικά με σολομό.

Σαλάτα Νισουάζ με σολομό και χάντρες

Για το ψάρι
 1 φιλέτο σολομού
 30 ml. ελαιόλαδο
 1 σκελίδα σκόρδο
 ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
 ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Για τη σαλάτα
 100 γρ. πράσινη σαλάτα
 5 πατάτες baby
 100 γρ. χάντρες βρασμένες
 100 γρ. φρέσκα φασολάκια
 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
 1 κόκκινη πιπεριά
 5-6 ντοματίνια
 6-7 ελιές
 2 αυγά

Για το dressing
 60 ml. ελαιόλαδο
 4 αντζούγιες
 1 σκελίδα σκόρδο
 ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
 1 ½ κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
 6-7 φύλλα βασιλικού
 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
 Μπούκοβο
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι χοντρό

1. Ξεκινάμε με το ψάρι: Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το ψάρι. Σπάμε ελαφρώς και τη σκελίδα του σκόρδου, ώστε να βγάλει τα αρώματά της και την προσθέτουμε στο μείγμα. Τοποθετούμε το ψάρι σε ένα μπόλ και περιχύνουμε με το μείγμα της μαρινάδας που ετοιμάσαμε. Μαρινάρουμε το σολομό για 40 λεπτά το λιγότερο.

2. Ετοιμάζουμε το dressing για τη σαλάτα: Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά αλλά κρατάμε χωριστά 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό και 6-8 φύλλα βασιλικού. Τοποθετούμε τα μυρωδικά σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος καρυκεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλάτι.

3. Βάζουμε τις χάντρες σε ένα μπολ, περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές από το dressing και ανακατεύουμε. Στο υπόλοιπο dressing προσθέτουμε τα φιλέτα από τις αντζούγιες και ανακατεύουμε καλά πατώντας με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν.

4. Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, όσο είναι ζεστές τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις περιχύνουμε με 3-4 κουταλιές από το dressing.
Βράζουμε τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν και αμέσως τα τοποθετούμε σε παγωμένο νερό ώστε να μη χάσουν το χρώμα τους. Βράζουμε τ΄αυγά για 6.5-7 λεπτά ή ανάλογα με το πως προτιμάμε τον κρόκο και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.

5. Ψήνουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λωρίδες, ενώ παράλληλα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ το σολομό. Τοποθετούμε την πράσινη σαλάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά αφήνοντας στο τέλος το ψάρι το οποίο «σπάμε» σε μεγάλα κομμάτια μ΄ένα πιρούνι και τα αυγά τα οποία κόβουμε στη μέση.

Περιχύνουμε με λίγο ακόμη dressing και σερβίρουμε!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για σολομό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόνο, πέστροφα ή οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι που θα φιλετάρουμε
– Μπορούμε να έχουμε προετοιμάσει τα λαχανικά νωρίτερα και να συνθέσουμε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρουμε

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}