Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Δίανθος 2018 - Οινοποιείο Μπουτάρη
Οινοποιείο Μπουτάρη

ΔΙΑΝΘΟΣ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
€11,60
9.80
€9,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Είναι νέο, φρέσκο και θεϊκό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Δίανθος 2018 από το οινοποιείο Μπουτάρη, είναι ένα από τα ελάχιστα ροζέ κρασιά από Ξινόμαυρο με προέλευση τη Νάουσα και σίγουρα το κρασί που θα αγαπήσεις φέτος το καλοκαίρι. Μη σε ξεγελάει το απαλό χρώμα του και το τρυφερό όνομά του. Αυτό το ροζέ έχει φοβερή προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το μύθο, ο Δίας ζήλευε το λουλούδι της Ήρας, τον κρίνο και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα δικό του, ρίχνοντας μια αστραπή σε ένα βράχο. Μέσα από τους καπνούς ξεπρόβαλε ο Δίανθος. Ο αρωματικός, λεπτεπίλεπτος αλλά παράλληλα δυναμικός χαρακτήρας του λουλουδιού ενέπνευσε την ομάδα του οινοποιείου Μπουτάρη να δημιουργήσουν το νέο τους ροζέ, το Δίανθο 2018. Απαλό σομόν χρώμα, κομψά αρώματα και ελαφρώς ταννική υπόσταση το καθιστούν ιδανικό ταίρι για τα λαδερά του καλοκαιριού, τα ζυμαρικά θαλασσινών και τα ελαφριά πιάτα κρεατικών.

Θα σε ενθουσιάσει τόσο που σου εγγυόμαστε πως δύσκολα θα το αποχωριστείς!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό σομον.

Εντυπωσιακή μύτη που δηλώνει ξεκάθαρα την καταγωγή του. Αρώματα μαρμελάδας τομάτας, φράουλας, πετροκέρασου, βερίκοκου, grapefruit, τριαντάφυλλου και διακριτικές φυτικές νύξεις συνθέτουν ένα πολύπλοκο σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μια όμορφη, πολύ διακριτική ταννική υπόσταση. Απολαυστικές νότες φράουλας, grapefruit, γερμά, ροδιού, νεραντζιού και ανθών πορτοκαλιάς. Νύξεις από ώριμο τοματάκι χαρίζουν έξτρα πολυπλοκότητα. Επίγευση εσπεριδοειδών που διαρκεί. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα φράουλα, γκρέιπφρουτ, γερμάς, ρόδι, νεράντζι, άνθη πορτοκαλιάς, ώριμο τοματάκι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΙΑΝΘΟΣ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με μια αυθεντική pizza με prosciutto, ζυμαρικά με γαρίδες, ιμάμ μπαϊλντί ή ένα φιλέτο τόνου.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}