ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Dolce Gabbana Rosa 2023 - Donnafugata
Donnafugata

DOLCE GABBANA ROSA 2023 - DONNAFUGATA

  Ιταλία / Sicily
€48,80
€42,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η νέα χρονιά είναι ακόμα καλύτερη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Με τα δύο μεγαλύτερα ονόματα της Σικελίας, Dolce & Gabbana και Donnafugata στην ίδια ετικέτα, ήδη οι προσδοκίες έχουν απογειωθεί! Το Rosa Donnafugata and Dolce & Gabbana 2023 προέκυψε από τη συνεργασία του οίκου Dolce & Gabbana και του μυθικού οινοποιείου Donnafugata. Και οι δύο γέννημα θρέμμα της Σικελίας και μεγάλοι πρεσβευτές της Ιταλίας παγκόσμια, συνεργάζονται εδώ και χρόνια, με τα κρασιά του Donnafugata να συνοδεύουν τις απαράμιλλου κύρους επιδείξεις του οίκου Dolce & Gabbana. Η συνεργασία φαίνεται πήγε πολύ καλά, διότι η νέα χρονιά είναι ακόμα πιο απολαυστική!

Το οινοποιείο Donnafugata απλώνει τους αμπελώνες του δίπλα στο υψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα, στην περιοχή της Contessa Entellina και παραδίπλα από τη Σικελία, στο μικρό νησάκι Pantelleria, ενώ τα κρασιά παλαίωσης φιλοξενούνται κυρίως στα ιστορικά κελάρια της Marsala. Ιδρύθηκε το 1983 από την κοσμογυρισμένη Gabriella Anca Rallo, γνωστή ως ευεργέτιδα του σιτσιλιάνικου κρασιού και τον σύζυγο της Giacomo Rallo, 4η γενιά οικογένειας οινοποιών.

Το Rosa Donnafugata and Dolce Gabbana 2023 παράγεται από δύο ιστορικές ποικιλίες της Σικελίας, το Nerello Mascalese που καλλιεργείται σε πεζούλες στους απότομους αμπελώνες της Αίτνας σε υψόμετρο γύρω στα 700 μέτρα και από την αρχαία, σχεδόν ξεχασμένη ποικιλία Nocera από τους αμπελώνες της Contessa Entellina. Η πρώτη βάζει την πολυπλοκότητα, τη λουλουδένια αίσθηση και την ορυκτότητα ενώ η Nocera προσθέτει την αναζωογονητική της οξύτητα και τον γεμάτο φρούτο χαρακτήρα της. Αν δεν σε έχουμε πείσει ήδη, τσέκαρε την ετικέτα κομψοτέχνημα και την απίθανη συσκευασία που σχεδίασε η Dolce & Gabbana για αυτό το ροζέ και απάντησέ μου στο εξής. Το κρατάς για σένα ή το κάνεις δώρο; Εμείς θα το κρατούσαμε.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι φωτεινό ροζ. Μύτη φρουτένια και λουλουδάτη, γεμάτη περγαμόντο, άγρια φράουλα, ροδάκινο, γκρέιπφρουτ, γιασεμί και ροδοπέταλα. Διακριτικές νύξεις ορυκτότητας απογειώνουν το σύνολο.

Στο στόμα το φρούτο κυριαρχεί, με μέτριο σώμα, ζωηρή, φρέσκια οξύτητα και μεγάλη, φραουλένια επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Αίτνα, Σικελία
Ποικιλία Nerello Mascalese, Nocera
Αρώματα Περγαμόντο, άγρια φράουλα, ροδάκινο, γκρέιπφρουτ, γιασεμί, ροδοπέταλα, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

DOLCE GABBANA ROSA 2023 - DONNAFUGATA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με σαλάτα με ρόδι, φρουτοσαλάτα, χταπόδι κρασάτο, μακαρόνια με κιμά, κριθαρότο με γαρίδες, κοτοπουλο cacciatore.

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι φούρνου

1 μεγάλο χταπόδι
250 gr. μακαρονάκι κοφτό 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 gr. σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια κονκασέ
50 ml. κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης                                                                                      3-4 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
1.100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών ή θαλασσινών ή νερό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο, με ένα φύλλο δάφνης, να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Το χταπόδι θα βγάλει τα υγρά του, ειδικά αν είναι κατεψυγμένο,για να βράσει αλλά αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλεόν λίγο ζεστό νερό. Όταν μαλακώσει και κοκκινίσει το αποσύρουμε από την φωτιά και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε 50 ml. ελαιόλαδο μαζί με το χταπόδι, για 3-4 λεπτά. Μετά σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το άλλο φύλλο δάφνης. Προσθετουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, τα ντοματάκια ή τη σάλτσα και ένα φλυτζάνι από το ζωμό ή το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Κατόπιν μεταφέρουμε σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτουμε τον υπόλοιπο καυτό ζωμό ή το νερό, 50 ml. ελαιόλαδο και το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 175ο C. για περίπου 25 λεπτά και μέχρι να βράσει το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύοντας τακτικά.

Σερβίρουμε το κοφτό μακαρονάκι με το χταπόδι ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο!

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}