Με τα δύο μεγαλύτερα ονόματα της Σικελίας, Dolce & Gabbana και Donnafugata στην ίδια ετικέτα, ήδη οι προσδοκίες έχουν απογειωθεί! Το Rosa Donnafugata and Dolce & Gabbana 2023 προέκυψε από τη συνεργασία του οίκου Dolce & Gabbana και του μυθικού οινοποιείου Donnafugata. Και οι δύο γέννημα θρέμμα της Σικελίας και μεγάλοι πρεσβευτές της Ιταλίας παγκόσμια, συνεργάζονται εδώ και χρόνια, με τα κρασιά του Donnafugata να συνοδεύουν τις απαράμιλλου κύρους επιδείξεις του οίκου Dolce & Gabbana. Η συνεργασία φαίνεται πήγε πολύ καλά, διότι η νέα χρονιά είναι ακόμα πιο απολαυστική!
Το οινοποιείο Donnafugata απλώνει τους αμπελώνες του δίπλα στο υψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα, στην περιοχή της Contessa Entellina και παραδίπλα από τη Σικελία, στο μικρό νησάκι Pantelleria, ενώ τα κρασιά παλαίωσης φιλοξενούνται κυρίως στα ιστορικά κελάρια της Marsala. Ιδρύθηκε το 1983 από την κοσμογυρισμένη Gabriella Anca Rallo, γνωστή ως ευεργέτιδα του σιτσιλιάνικου κρασιού και τον σύζυγο της Giacomo Rallo, 4η γενιά οικογένειας οινοποιών.
Το Rosa Donnafugata and Dolce Gabbana 2023 παράγεται από δύο ιστορικές ποικιλίες της Σικελίας, το Nerello Mascalese που καλλιεργείται σε πεζούλες στους απότομους αμπελώνες της Αίτνας σε υψόμετρο γύρω στα 700 μέτρα και από την αρχαία, σχεδόν ξεχασμένη ποικιλία Nocera από τους αμπελώνες της Contessa Entellina. Η πρώτη βάζει την πολυπλοκότητα, τη λουλουδένια αίσθηση και την ορυκτότητα ενώ η Nocera προσθέτει την αναζωογονητική της οξύτητα και τον γεμάτο φρούτο χαρακτήρα της. Αν δεν σε έχουμε πείσει ήδη, τσέκαρε την ετικέτα κομψοτέχνημα και την απίθανη συσκευασία που σχεδίασε η Dolce & Gabbana για αυτό το ροζέ και απάντησέ μου στο εξής. Το κρατάς για σένα ή το κάνεις δώρο; Εμείς θα το κρατούσαμε.