ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Dom Perignon Brut 2015
€259,90
€236,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ζήσε αυτή τη μοναδική εμπειρία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Dom Pérignon Vintage 2015 είναι η Σαμπάνια που έχει γίνει συνώνυμο με τις πολυτελείς εκδοχές της περιοχές και μοιραία το πρώτο κρασί που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε Σαμπάνια . Γεννιέται αποκλειστικά σε μεγάλες χρονιές που μπορούν και αποτυπώνουν στο μπουκάλι τη βαριά ιστορία ενός πολύ μεγάλου οίκου. Με τις βαθμολογίες φυσικά να σπάνε τα ρεκόρ. Η συγκεκριμένη χρονιά έχει πάρει 97pts από τον James Suckling, 17 από Jancis Robinson, 95pts από τον Robert Parker και το Wine Spectator!

Η ιστορία της Dom Pérignon ξεκινά τον 17ο αιώνα, όταν ο Βενεδικτίνος μοναχός Dom Pierre Pérignon, ως υπεύθυνος του κελαριού στο αβαείο του Hautvillers, έθεσε τις βάσεις για την ανάμιξη κρασιών από Chardonnay και Pinot Noir, με στόχο να δημιουργήσει το καλύτερο κρασί στον κόσμο, ένα κρασί αντάξιο ακόμη και για τον Βασιλιά Louis XIV. Ο οίκος, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, ιδρύθηκε επίσημα το 1937 από τον Eugène Mercier και από τότε κάθε φιάλη Dom Pérignon αντιπροσωπεύει την κορυφή της πολυτέλειας και της ποιότητας. Παράγεται αποκλειστικά ως vintage, μόνο σε εξαιρετικές χρονιές, αποδεικνύοντας πως η τελειότητα δεν είναι ποτέ τυχαία.

Ο τρύγος του 2015 έδωσε εξαιρετικά ώριμα και υγιή σταφύλια. Με βάση το Chardonnay και το Pinot Noir, σε περίπου ίσες αναλογίες, η Dom Pérignon 2015 απέκτησε έναν πυκνό, πολυδιάστατο χαρακτήρα, όπου η δύναμη συναντά την κομψότητα και τη μεταξένια υφή. Η οινοποίηση ακολουθεί την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας (méthode champenoise), με τη δεύτερη ζύμωση στη φιάλη και παλαίωση για τουλάχιστον 8 χρόνια με τις οινολάσπες. Το αποτέλεσμα; Μια σαμπάνια με πολύπλοκο αρωματικό προφίλ, νότες από ψημένo μπριός και διακριτική ορυκτότητα που σε προδιαθέτουν για κάτι μεγαλειώδες!

Αν δεν έχεις δοκιμάσει έστω μια φορά στη ζωή σου Dom Pérignon 2015 δεν έχεις δοκιμάσει Σαμπάνια!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Πολύπλοκο αρωματικό προφίλ, με αρώματα από ροδάκινο, νεκταρίνι, κίτρο, λεμόνι και ανθούς λεμονιάς, με νότες από ψημένα αμύγδαλα, μοσχοκάρυδο, βούτυρο, φουντούκι, κάρδαμο και ψημένο brioche.

Στο στόμα έχει κομψό αφρισμό, δροσιστική οξύτητα και κρεμώδη υφή. Ροδάκινο, νεκταρίνι, άνθη λεμονιάς, καβουρδισμένα φουντούκια, κρέμα, γλυκό λεμόνι συνθέτουν ένα πολύπλοκο, πυκνό και πλούσιo στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Αφρώδες
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Καμπανία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay, Pinot Noir
Αρώματα ροδάκινο, νεκταρίνι, κίτρο, λεμόνι, άνθη λεμονιάς, αμύγδαλο, μοσχοκάρυδο, βούτυρο, φουντούκι, κάρδαμο, brioche
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

DOM PERIGNON BRUT 2015

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ την σαν απεριτίφ ή με καπνιστό σολομό, χαβιάρι, αστακό και παλαιωμένα τυριά.

Ριζότο με θαλασσινά

  • 500 gr. θαλασσινά (ή έτοιμο mix με μύδια, χταπόδι, καβούρι, γαρίδες, καραβίδες)
  • κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • πράσινη πιπεριά κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες<em class="not
  1. Αφήνουμε τα θαλασσινά να βράσουν για 5 λεπτά σε περίπου 2 φλυτζάνια νερό.
    Τα καθαρίζουμε από τσόφλια και άμμο και κρατάμε ζεστό τον ζωμό αφού τον περάσουμε από σίτα.
  2. Ρίχνουμε μέσα στο κρασί το σαφράν. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα θαλάσσινά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 ακόμη λεπτά, έως ότου απορροφήσει το ρύζι όλο το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον ζωμό των θαλασσινών και του κοτόπουλου.
  4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό σταδιακά, 1 φλυτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό. Όταν απορροφηθεί ο ζωμός προσθέτουμε ξανά, έως ότου να τελειώσει όλη η ποσότητα του ζωμού. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και αφήνουμε να βράσει μεχρι να χυλώσει το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς! Όταν χυλώσει καλά, το κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως!

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}