ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Edenia Fuxia 2022 - Tsililis Terres
Tsililis Terres

EDENIA FUXIA 2022 - TSILILIS TERRES

  Ελλάδα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα γαστρονομικό ροζέ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αμέσως μετά το Edenia Luna, η Ιωάννα Τσιλιλή, αποδεικνύει πως ο κήπος της Εδέμ, μπορεί να έχει πολλές όψεις... Το Edenia Fuxia Τσιλιλή, είναι το γαστρονομικό ροζέ κρασί, που θα απογειώσει όλα τα πιάτα, από τα ψητά του Κυριακάτικου μπάρμπεκιου, μέχρι τα έντονα ελληνικά παραδοσιακά μεζεδάκια!

Το όνομα Edenia Fuxia, αντιπροσωπεύει απόλυτα τον χαρακτήρα του κρασιού! Είναι κυριολεκτικά μια φούξια έκφραση της ποικιλίας Λημνιώνα, αλλά με έναν έντονο και φρουτώδη χαρακτήρα, που σίγουρα δεν θα ξέρεις με τι να τον πρωτοσυνδυάσεις…

Υπεύθυνη για αυτό το ροζέ είναι η Ιωάννα Τσιλιλή! Σε κάθε της δημιούργημα, η εμπειρία δεν μπορεί πια να κρυφτεί και κάθε φορά μας κάνει να συζητάμε για αυτό με τις ώρες, είτε είναι κρασί, είτε απόσταγμα. Η ανάγκη της για πρωτοπορία και οι συνεχείς βραβεύσεις, γέννησαν την ιδέα του δικού της Boutique-οινοποιείου στα Μετέωρα, για την παραγωγή της δυναμικής σειράς κρασιών Edenia. Η αδυναμία της σε κάποια είναι εμφανής και η Edenia Fuxia είναι ένα από αυτά!

Η Edenia Fuxia με την πρώτη ματιά παραπέμπει σε ένα έντονο, ατίθασο και όχι πολύ κλασικό ροζέ. Μόλις το δοκιμάσεις, θα καταλάβεις πως αυτός ο έντονος χαρακτήρας είναι απόλυτα ισορροπημένος! Το χρώμα του προέρχεται από την 8ωρη επαφή με τις φλούδες του σταφυλιού, ενώ η ισορροπία στο στόμα από την παραμονή του με τις οινολάσπες, για δύο μήνες. 

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει έντονο ροζ-φούξια χρώμα. Η μύτη είναι έντονη, απόλυτα φρουτώδης και εξαιρετικά φραουλένια.

Milkshake φράουλα, φρέσκα μούρα και φράουλα, κεράσι και βιολέτα γεμίζουν το στόμα που είναι μετρίου όγκου, ενώ εχει ένα διακριτικό βοτανικό άρωμα δυόσμου. Η οξύτητα είναι τραγανή και αναζωογονητική και η επίγευση μακρά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Μετέωρα
Ποικιλία Λημνιώνα, Syrah
Αρώματα Milkshake φράουλα, φρέσκα μούρα, φράουλα, κεράσι, βιολέτα, δυόσμο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

EDENIA FUXIA 2022 - TSILILIS TERRES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με burrata με φράουλες, ριζότο γαρίδας με bisque, σολομός gravlax με παντζάρι και horseradish

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}