Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Escabeces Rose 2017 - Escabeces Vins
Escabeces Vins

ESCABECES ROSE 2017 - ESCABECES VINS

  Ισπανία / Tarragona
€21,30
18.20
€18,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Δομή που συγκλονίζει και φυσικά εξαιρετική κριτική από τον Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

H κατηγορία των "Badass Roses" εμπλουτίζεται επικίνδυνα με το Escabeces Rose, το οποίο είναι ένα φυσικό ροζέ κρασί, αποτέλεσμα της συνεργασίας των René Barbier, Sara Pérez, Mercè Salvat and Oriol Pérez de Tudela, από τα εικονικά οινοποιεία Clos Mogador και Sine Qua Non!!! Γιατί Badass; Γιατί είναι φτιαγμένο και παλαιωμένο, σαν κόκκινο κρασί, με δομή που συγκλονίζει και φυσικά με εξαιρετική κριτική από τον Robert Parker!

H ποικιλία λέγεται Xarel-lo Rojo και είναι το τοπικό διαμαντάκι της Tarragona της Καταλονίας. Το κρασί ακολουθεί τη φιλοσοφία της ήπιας φυσικής οινοποίησης καθώς μόνο έτσι φαίνεται ο χαρακτήρας της ποικιλίας αλλά και το terroir, σύμφωνα με τους δημιουργούς του. Ο χυμός ζυμώνει με τα στέμφυλα και ωριμάζει σε δρύινο βαρέλι αλλά και αμφορέα. Ο σκοπός γι’ αυτό είναι να δημιουργηθεί ένα ροζέ κρασί που δε μυρίζει λουλουδάκια, φραουλίτσες και τσιχλόφουσκα αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο στη μύτη. Δεν μπορείς ούτε να φανταστείς αυτό που σε περιμένει με το που το δοκιμάσεις. Συμπύκνωση, σώμα, λιπαρότητα, οξύτητα όλα τόσο καλά μελετημένα και ζυγισμένα με τρομακτική ακρίβεια.

Το Escabeces Rose είναι κυριολεκτικά ένα κρασί που δε μπορείς να σταματήσεις να πίνεις. Είναι εθιστικά απολαυστικό.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο σομόν χρώμα, με πορτοκαλί ανταύγειες και ντροπαλά αρώματα πορτοκαλιού, αποξηραμένου βερίκοκου, λωτού, κυδωνιού, γκρέιπφρουτ και προζυμιού. Στο στόμα εντυπωσιάζει όσο και να προσπαθείς να αντισταθείς. Μέτριο προς γεμάτο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα, βουτυράτη υφή και μια μικρή μικρή υποψία ταννινών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Tarragona, Ισπανία
Ποικιλία Xarel-lo Rojo
Αρώματα πορτοκάλι, αποξηραμένο βερίκοκο, λωτός, κυδώνι, γκρέιπφρουτ, προζύμι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ESCABECES ROSE 2017 - ESCABECES VINS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή πιάτα κοτόπουλου με λιπαρές σάλτσες.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ