ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Φάμπρικα Ροζέ 2022 - Οινοποιείο Σύρου
Οινοποιείο Σύρου

ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΡΟΖΕ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΥΡΟΥ

  Ελλάδα / Σύρος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει το Φάμπρικα ροζέ;

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι αυτό ακριβώς που περιμέναμε για να ξεκινήσει όπως πρέπει η προ-καλοκαιρινή σεζόν! Και αν νομίζεις πως αυτό έχει μια δόση υπερβολής, είναι επειδή ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει το Φάμπρικα ροζέ!

Ο αδυναμία μας στο Νίκο Χατζάκη πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί, όπως και το ταλέντο του. Ο οινολόγος και παραγωγός, του Oινοποιείου Σύρου, μας έχει κερδίσει με τις μέχρι τώρα κυκλοφορίες του και κάθε χρόνο περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα σκεφτεί. Τράβηξε την προσοχή μας με το μοναδικό τρόπο που ανέδειξε τις κυκλαδίτικες ποικιλίες και το ιδιαίτερο terroir της Σύρου και έγινε η αιτία, που το νησί μπήκε πολύ δυναμικά στον ελληνικό οινικό χάρτη.

Το Φάμπρικα ροζέ, σίγουρα θα σε εξιτάρει, γιατί προέρχεται από μια ποικιλία που δεν ακούς συχνά. Το σπάνιο μαύρο Αηδάνι, κλώνος του λευκού, είναι το «καλομαθημένο» παιδί του κυκλαδίτικου αμπελώνα, αφού τα έχει βρει όλα έτοιμα από το ομώνυμο λευκό, τη χάρη, τη φινέτσα και τα πλούσια αρώματα. Έχει όμως και τη δική του τσαχπινιά αλλά και σπιρτόζικη οξύτητα! Δηλαδή, αν γενικά δεν προτιμάς τα ροζέ κρασιά, αυτό θα σου αρέσει.

Μόλις κατέφθασαν μερικές από τις λίγες φιάλες που εμφιαλώθηκαν και ξέρεις τι προτείνουμε να κάνεις...

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το χρώμα του είναι ροζέ-κεχριμπαρένιο. Πλούσιο σε κομψά αρώματα από φρέσκα φραγκοστάφυλα με απαλές νότες λευκών λουλουδιών και μια απαλή βοτανικότητα που φωνάζει Κυκλάδες.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και η φρουτένια αίσθηση από φρέσκο πετροκέρασο και φραγκοστάφυλο, πλημυρίζει τον ουρανίσκο. Η διακριτική λιπαρότητα έρχεται να ισορροπήσει την τσιμπημένη οξύτητα, συνθέτοντας ένα αποτέλεσμα που δεν περνάει απαρατήρητο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Σύρος
Ποικιλία Μαύρο Αηδάνι
Αρώματα Φραγκοστάφυλο, φράουλα, κεράσι, λευκά λουλούδια, βοτανικότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΡΟΖΕ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΥΡΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Μοναδικός συνδυασμός με λαδένια Κιμώλου και με οποιαδήποτε πάστα λιαστής ντομάτας. Δοκίμασέ το με μπαρμπουνάκια στο τηγάνι και μπόλικο λεμονάκι.

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}