Τον τίτλο Fine δεν τον δίνουν εύκολα. Το έχουν αποδείξει μέχρι τώρα με τις δυο premium ετικέτες τους για το Μαυρούδι και το Ασύρτικο. Οι δύο αδερφοί Νικολαΐδη πειραματίζονταν καιρό με τα ροζέ. Τα φετινά αποτελέσματα δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Το Fine Rose του Ανατολικού Αμπελώνα γίνεται αναμφίβολα κάθε χρόνο και καλύτερο.
Οι δύο εμβληματικές ποικιλίες του κτήματος, το τοπικό Μαυρούδι Θράκης και το Ασύρτικο, συναντιούνται σε ένα χαρμάνι (60% - 40%) που αξίζει τον τίτλο μέχρι την τελευταία γουλιά. Η καλλιέργειά τους γίνεται στον παραθαλάσσιο, βιολογικό, ξηρικό αμπελώνα στην περιοχή Χοιροδάσος με τα αμμώδη εδάφη της. Το Fine Rose είναι το αποτέλεσμα της συνοινοποίησης των δυο ποικιλιών που έσμιξαν από τα πρώτα κιόλας στάδια της διαδικασίας.
Στόχος τους ήταν η δημιουργία ενός ροζέ κρασιού με πολυπλοκότητα και φινέτσα. Ενός ροζέ που θα μπορούσε να συνοδεύσει από σούσι, έως ελαφριά μαγειρευτά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Η σχολαστικότητα των δύο αδερφών είναι πλέον θρυλική. Προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια, από το αμπέλι μέχρι και τον τελευταίο τόνο στην ετικέτα, ο Μάριος και ο Σάκης αποφάσισαν ότι αυτό είναι το ροζέ που θα τους κάνει περήφανους. Και το εννοούν.
Αν τους έχεις παρακολουθήσει έως τώρα, ξέρεις ότι δεν θα συμβιβάζονταν με τίποτα λιγότερο.