ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Φοίνικας Ροζέ 2020 - Οινοποιείο Δρούβα
Οινοποιείο Δρούβα

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΡΟΖΕ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΡΟΥΒΑ

  Ελλάδα / Ηλεία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το ροζέ που έχει ανάγκη η ελληνική κουζίνα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το νεότατο και ταλαντούχο αστεράκι του οινικού κόσμου, η Τζούλια Δρούβα έκανε πάλι το θαύμα της, ένα ροζέ από Μαυροφίλερο, τον Φοίνικα Ροζέ! 

Η Τζούλια Δρούβα, ο ορισμός του μέλλοντος του Ελληνικού κρασιού, έχει αναλάβει τα τελευταία 4 χρόνια τα ηνία του οικογενειακού οινοποιείου και τους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας στον Άγιο Γεώργιο Πύργου Ηλείας. Ο Φοίνικας Ροζέ προέρχεται από την ιδιαίτερη ποικιλία Μαυροφίλερο! Το Μαυροφίλερο ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των Φιλεριών και μοιάζει αρκετά με το αδερφάκι του Μοσχοφίλερο, απλά έχει πιο βαθύ χρώμα. Τα σταφύλια τρυγήθηκαν χειρωνακτικά την κατάλληλη στιγμή και ακόμα και για την πίεση των σταφυλιών, η οποιαδήποτε μηχανική παρέμβαση ήταν ελάχιστη.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ο Φοινίκας Ροζέ έχει πιο έντονο χρώμα και πιο γεμάτο σώμα από τα συνηθισμένα ροζέ που κυκλοφορούν τελευταία και είναι απλά απολαυστικός!

Χρώμα έντονο σε ροδί απόχρωση. Τριαντάφυλλο, μαρμελάδα πετροκέρασο, ρόδι, ροζ γκρέιπφρουτ και καραμέλα γάλακτος σε γενναίες δόσεις. Η δροσιστική οξύτητα ισορροπεί τέλεια με την βουτυράτη αίσθηση και κάθε γουλιά είναι άκρως απολαυστική. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13,2%
Προέλευση Πύργος Ηλείας
Ποικιλία Μαυροφίλερο
Αρώματα Τριαντάφυλλο, μαρμελάδα πετροκέρασο, ρόδι, ροζ γκρέιπφρουτ, καραμέλα γάλακτος.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ºC
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΡΟΖΕ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΡΟΥΒΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με λαδερά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, γαριδομακαρονάδα ή ενα ταρτάρ σολωμού.

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}