ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Franciacorta Rose Cuvee Prestige - Ca' Del Bosco
Ca' Del Bosco

FRANCIACORTA ROSE CUVEE PRESTIGE - CA' DEL BOSCO

  Ιταλία / Lombardy
€66,10
€57,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η ροζέ πολυτέλεια της Ca' Del Bosco!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Franciacorta Cuvee Prestige Rose από Ca' Del Bosco, είναι ένα εμβληματικό ιταλικό αφρώδες κρασί, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια καλοφτιαγμένη σαμπάνια. Παρασκευάστηκε με την παραδοσιακή μέθοδο (Methode Traditionnelle) της Καμπανίας και έχει τον ίδιο πλούσιο χαρακτήρα και την αριστοκρατική της φινέτσα, αλλά με αέρα Ιταλίας! Έτσι έχουμε πιο εκφραστικά και ώριμα αρώματα φρούτων και ελαφρώς πιο διακριτική οξύτητα. Μας ξετρέλαναν τα αρώματα από φράουλα, βατόμουρο και κεράσι, που με τις νότες από ροδοπέταλα και την επίμονη επίγευση, εμφιαλώθηκαν σε ένα εκλεπτυσμένο ροζέ αφρώδες, για να καθρεφτίσουν την κομψότητα της Franciacorta, από ένα οινοποιείο καθόλου τυχαίο!

Η ιστορία του Ca' Del Bosco ξεκινάει τη δεκαετία του 1960, όταν η Annamaria Clementi Zanella αγόρασε ένα σπίτι στον λόφο Ca’ del Bosco, περιτριγυρισμένο από πυκνά δάση καστανιάς. Ο γιος της, Maurizio Zanella, αναγνώρισε από πολύ νωρίς τη δυναμική της Franciacorta και τις τεράστιες δυνατότητες του terroir της, στην παραγωγή πολύ υψηλής ποιότητας σταφυλιών. Έτσι ταξίδεψε στην Καμπανία, για να μελετήσει διεξοδικά την παραδοσιακή τεχνική παραγωγής της σαμπάνιας, με σκοπό να την εφαρμόσει στον τόπο του! Το αποτέλεσμα λοιπόν, ήταν να φτιάξει εμβληματικά αφρώδη κρασιά, ακριβώς με την ίδια μέθοδο που παρασκευάζεται η σαμπάνια (Methode Traditionnelle), που κατέληξαν να ξεχωρίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο!

Η Franciacorta Cuvee Prestige Rose, είναι ένα χαρμάνι που αποτελείται από περίπου 80% Pinot Noir και 20% Chardonnay τα οποία οινοποιούνται χωριστά και ωριμάζουν για 7 μήνες, ενώ στη συνέχεια αναμειγνύονται μαζί, αλλά και με παλιές χρονιές. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ζύμωσης, το κρασί εμφιαλώνεται και ακολουθεί δεύτερη ζύμωση μέσα στη φιάλη, ενώ στη συνέχεια παλαιώνει για 30 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες στο κελάρι του οινοποιείου. Εκεί αποκτά αψεγάδιαστη ισορροπία, λαχταριστή κρεμώδη υφή και μοναδικά αρώματα μπισκότου και φουντουκιού, που φανερώνουν την τέχνη της υψηλής οινοποίησης και το κάνουν απλά ακαταμάχητο!

Δεν χρειάζεται καμία ειδική περίσταση για να δοκιμάσεις τη Franciacorta Cuvee Prestige Rose από Ca' Del Bosco. Κάνε απλά ένα δώρο πραγματικής πολυτέλειας στον εαυτό σου και αν τυχόν βρεις κάτι καλύτερο από το sashimi και το καρπάτσιο σολομού, για να τη συνδυάσεις, σε παρακαλούμε να μας το πεις!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Κομψά αρώματα από φράουλα, βατόμουρο, λευκά ροδοπέταλα, αχλάδι, brioche, λεμόνι, ροζ γκρέιπφρουτ, πράσινο μήλο, ανανά, φουντούκι και αγιόκλημα.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και βελούδινο, κρεμώδη αφρισμό. Γεύσεις από μαρμελάδα φράουλα, κόκκινο κεράσι και βατόμουρο κυριαρχούν, ενώ διακριτικές νότες μπισκότου, ζύμης και φουντουκιού γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά NV
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Lombardy, Ιταλία
Ποικιλία Chardonnay, Pinot Noir
Αρώματα φράουλα, βατόμουρο, λευκά ροδοπέταλα, αχλάδι, brioche, λεμόνι, ροζ γκρέιπφρουτ, πράσινο μήλο, ανανά, φουντούκι, αγιόκλημα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φέλλος
Βιολογικό Όχι

FRANCIACORTA ROSE CUVEE PRESTIGE - CA' DEL BOSCO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ, ή με ψητές γαρίδες, sashimi, ταρταρ τόνου, ceviche αστακού.

Ντοματόπιτα με τυριά Νάξου

Για το φύλλο
400 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και για το λάδωμα των φύλλων
265 ml. νερό κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα
½ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση
1500 γρ. τομάτες ώριμες
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
100 γρ. αρσενικό Νάξου
250 γρ. φέτα
1 πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για το φύλλο:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Για τη γέμιση:
Χαράζουμε ελαφρά τις τομάτες στο κάτω μέρος δημιουργώντας ένα σταυρό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε από πάνω καυτό νερό, τις αφήνουμε για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.

Αφού κόψουμε τις τομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι όπου τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 45’, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο με πλάστη και χρησιμοποιόντας λίγο νισεστέ.
Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34-36 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με μπόλικο ελαιόλαδο γι να γίνει τραγανό.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τρίβουμε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το αρσενικό. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες, την πιπεριά, τα τριμμένα τυριά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και απο πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 60’!

Σημειώσεις

– Προτιμήστε ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες.
- Στη γέμιση δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον αλάτι ούτε ελαιόλαδο.
– Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών στην πίτα όπως ελιές, ξερά μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι ή μαντζουράνα) ή και λαχανικά όπως κρεμμύδια.
– Τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ωραία ντοματόσουπα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}