ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Garrus 2022 - Chateau d' Esclans
Chateau d' Esclans

GARRUS 2022 - CHATEAU D' ESCLANS

  Γαλλία / Provence
€184,20
€160,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το Glam Rock της Προβηγκίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Chateau d’ Esclans, είναι η απαρχή της «Ροζέ Επανάστασης» της Προβηγκίας. Η γευστική μελωδία του Whispering Angel και η hardrock εκδοχή του Rock Angel, μας προετοίμασαν πολύ ομαλά και σταδιακά για κάτι πολύ ξεχωριστό που δικαιολογεί το 17/20 της Janis Robinson, για ένα ροζέ που όπως λέει η ίδια «είναι τόσο πολυτελές που έχει σίγουρα φτιαχτεί, για να καταναλώνεται μέσα σε yacht»!
 
Ο Sacha Lichine, μπήκε στη λίστα των καινοτόμων οινοποιών της Προβηγκίας και του κόσμου ολόκληρου, όταν το 2006 απέκτησε το οινοποιείο Chateau d’ Esclans στην καρδιά της Προβηγκίας. Τότε πήρε μια πολύ θαρραλέα απόφαση και θέλησε να κάνει κάτι εντελώς πρωτοποριακό για την περιοχή, αλλά και την εικόνα που είχε ο κόσμος μέχρι τότε για τα ροζέ κρασιά και έφτιαξε το Whispering Angel, σηματοδοτώντας τη «ροζέ επανάσταση», που πλέον μετράει 16 ολόκληρα χρόνια! Η Caves d’ Esclans που λειτουργεί και σαν negociant, εξασφαλίζοντας τα καλύτερα σταφύλια, από τα καλύτερα αμπελοτόπια της Προβηγκίας, κάθε χρόνο παίρνει διθυραμβικές κριτικές για τα ροζέ κρασιά της, που χαρακτηρίζονται ως «τα καλύτερα ροζέ του κόσμου».
 
Το Garrus Caves d’ Esclans, είναι η επιτομή αυτών, αφού προέρχεται από τα υψίστης ποιότητας αμπέλια της περιοχής, ηλικίας 100 ετών! 90% χυμός ελεύθερης ροής και 10% χυμός απαλών πιέσεων, από τις ποικιλίες Grenache, Vermentino και Syrah, καταλήγουν σε 1ης και 2ης χρήσης βαρέλια από γαλλική δρυ, για 10 μήνες.
Η ηλικία των αμπελιών και η χρήση βαρελιού, έδωσαν ένα ροζέ κρασί με ένταση, τραγανή οξύτητα, όγκο και πολυπλοκότητα. Το batonnage πρόσθεσε λίγο παραπάνω γκλίτερ στο τελικό αποτέλεσμα, ενώ τα εξωφρενικά αρώματα, κατέληξαν σε ένα εμβληματικό ροζέ παγκόσμιας κλάσης.
 
Κατατάσσοντάς το σε μια μουσική κατηγορία για να μη χαλάσουμε το σερί, το Garrus Caves d’ Esclans είναι ξεκάθαρα, Glam Rock!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν. Έχει υψηλή αρωματική ένταση, με το passion fruit, το αποξηραμένο βερίκοκο, το αμύγδαλο και το νυχτολούλουδο να κυριαρχούν. Στη συνέχεια νότες από τζίντζερ, μπριός, ψημένο ψωμί, κηρύθρα, φουντούκι και λευκό πιπέρι, ξεδιπλώνουν μια απολαυστική πολυπλοκότητα, που ολοκληρώνεται με μια διακριτική μεταλλικότητα.
 
Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, διακριτικά κρεμώδη και λιπαρή υφή και μια πολύ τραγανή εξισορροπητική οξύτητα. Αρώματα από κόκκινα μούρα, φραμπουάζ, ώριμο ροδάκινο, νεκταρίνι, passion fruit, ανανά, βανίλια, ψημένο φουντούκι, περγαμόντο. Η επίγευση είναι έντονη, κρεμώδης,  μακρά και ελαφρώς πιπεράτη.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Προβηγκία, Γαλλία
Ποικιλία Grenache, Vermentino, Syrah
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GARRUS 2022 - CHATEAU D' ESCLANS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ψητές καραβίδες, οστρακοειδή, tartar τόνου, spaghetti με αχινό

Σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και καβουρδισμένο αμύγδαλο

 

  • 300 γραμ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται
  • 200 γραμ. κσπνιστός σολομός
  • 50 γραμ. αμύχδαλα καβουρδισμένα
  • ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού : πράσινο, κόκκινο, μαύρο

 

    • Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.
    • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από : λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

 

Συνδυασμός με κρασί
Συνδυάστε τη με ένα λευκό κρασί με οξύτητα και πολυπλοκότητα ή για τους λάτρεις των πιο πλούσιων κρασιών ένα με ωρίμαση σε βαρέλι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}