ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Geranium Ροζέ 2021 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

GERANIUM ΡΟΖΕ 2021 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€18,10
€14,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Δεν υπάρχει όμοιό του!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Geranium Rose των Αμπελώνων Καραβιτάκη είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στα μεγάλα κρασιά της Προβηγκίας αλλά από ελληνικό έδαφος. Και όταν λέμε μεγάλα κρασιά εννοούμε τις prestige cuvee του κάθε chateau, αυτές που γίνονται από τα καλύτερα αμπελοτόπια και με ένα ελαφρύ άγγιγμα βαρελιού.

Ο Νίκος Καραβιτάκης μετά τη σειρά με τους Κομψούς μας απέδειξε πως παίζει την κομψότητα στα δάχτυλα έτσι αποφάσισε να συνεχίσει να πειραματίζεται πάνω σε αυτόν τον τομέα. Ένα βράδυ του χειμώνα και μιλώντας για κρασί (τι άλλο) με μια φίλη του, στην ερώτηση ποιο είναι το αγαπημένο σου στυλ ροζέ, εκείνη απάντησε αυτά από την Προβηγκία που όμως δεν είναι μόνο χρώμα, φρου φρου και αρώματα, αλλά έχουν συμπύκνωση, δομή και ένα τσικ βαρέλι που κάνει όλη τη διαφορά. Αυτό τον έβαλε σε σκέψεις και ξεκίνησε να δουλεύει το «πείραμα» στο μυαλό του. Μετά σκέφτηκε, τι έχουν οι Προβηγκίες; Grenache! Και ω τι σύμπτωση, γύρω από το οινοποιείο με τις γηραιές ελιές υπάρχουν και κάποια παλιά κλήματα Grenache. Πήρε λοιπόν το καλύτερο φρούτο, την κατάλληλη στιγμή και με πολύ προσεκτική οινοποίηση, πήρε τα πιο ντελικάτα αρώματα και το πιο υπέροχο ροζ χρώμα. Έπειτα πήρε ένα πολύ μικρό μέρος το έβαλε σε παλιά βαρέλια και το υπόλοιπο έμεινε για 4 μήνες με τις οινολάσπες σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Έτσι γεννήθηκε το Geranium Rose των Αμπελώνων Καραβιτάκη και πραγματικά ροζέ όμοιό του δεν υπάρχει.

Σε προκαλούμε να το δοκιμάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Geranium Rose των Αμπελώνων Καραβιτάκη έχει απαλό ροζέ χρώμα και κομψά αρώματα φράουλας, κερασιού, σμέουρου, βανίλιας, brioche, λευκού τριαντάφυλλου, κρέμας και ροδάκινου.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, κρεμώδη υφή και τραγανή οξύτητα. Φρέσκες φράουλες, τραγανά πετροκέρασα, ζαχαρωμένα ροδοπέταλα, ζάχαρη άχνη, κρέμα βανίλια και γλυκά εσπεριδοειδή γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Grenache
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, σμέουρο, βανίλια, brioche, λευκό τριαντάφυλλο, κρέμα, ροδάκινο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Γυάλινο
Βιολογικό Όχι

GERANIUM ΡΟΖΕ 2021 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με burrata με φράουλες, ριζότο γαρίδας με bisque, σολομός gravlax με παντζάρι και horseradish

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}