Αν έχεις δοκιμάσει το Great Escape Chardonnay και το Gorgeous Shiraz από το Thistledown Wine Co, ξέρεις ήδη τι να περιμένεις πλέον. Κομψά αρώματα φράουλας και μια ελαφρώς πικάντικη επίγευση σε ένα πολύ φρουτένιο και κρεμώδες φόντο, με την εγγύηση της φρεσκάδας των νεοκοσμίτικων κρασιών. Αν τώρα δεν τα έχεις δοκιμάσει, αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να το κάνεις!
H Thistledown Wine Co, δημιουργήθηκε το 2010 από δυο Άγγλους, που γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ λίγο πρίν ξεκινήσουν τη φοίτηση για τον τίτλο Master of Wine το 1998. Αφού κατέκτησαν τον τίτλο, εργάσθηκαν στην πώληση κρασιού όλου του κόσμου, αλλά πάντα κάτι τους οδηγούσε στην Αυστραλία. Η φήμη που είχε τότε το αυστραλιανό κρασί (δυνατό και πολύ αλκοολικό) και η δυσκολία που αντιμετώπιζαν να το εντάξουν στις λίστες των καλύτερων εστιατορίων, ήταν η αιτία να βάλουν στόχο να αλλάξουν αυτή την εικόνα και το έκαναν με τον πιο μεθοδικό τρόπο. Οι καλύτεροι αμπελώνες των περιοχών McLaren Vale, Barossa Valley και Adelaide Hills και η συνεργασία με καλλιεργητές που ακολουθούσαν αυστηρά βιώσιμες καλλιέργειες, ώστε να παράγεται η ελάχιστη στρεμματική απόδοση, θα εξασφάλιζε αργότερα την πιο άριστη ποιότητα σταφυλιού για τα κρασιά τους. Η Thistledown Wine Co έγινε πραγματικότητα και όχι μόνο παράγει φοβερά κρασιά, αλλά είναι πια μέλος της Sustainable Wine Growing Australia και όλα τα κρασιά τους έχουν Vegetarian και Vegan πιστοποίηση.
Στο Gorgeous Grenache, τα σταφύλια προέρχονται από έναν ηλικιωμένο αμπελώνα στην περιοχή Berri του Riverland της Νότιας Αυστραλίας, με τα κανάλια του ποταμού Murray, να διασχίζουν τις καλλιέργειες και να δημιουργούν τέλειες συνθήκες για αυτά. Μετά από 3 περίπου ώρες σε επαφή με τα στέμφυλα, ακολούθησε ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες για τη διατήρηση της φρεσκάδας και των αρωμάτων. Στην συνέχεια, η 2μηνη παραμονή με τις οινολάσπες, έδωσε τον απαραίτητο όγκο για να δημιουργηθεί ένα πολύ νόστιμο ροζέ κρασί, που δεν έχει περάσει καθόλου απαρατήρητο από τους κριτικούς.
Funky ετικέτα, έντονη φρεσκάδα και κομψά αρώματα με παρέα ή χωρίς, το δεύτερο μπουκάλι είναι δεδομένο!