Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Gris de Nuit 2018 - Κτήμα Τσέλεπου
Κτήμα Τσέλεπου

GRIS DE NUIT 2018 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

  Ελλάδα / Μαντίνεια
€12,80
10.90
€10,90

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ό,τι πιο ανάλαφρο και δροσερό για τις καλοκαιρινές νύχτες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το αγαπημένο Blanc de Gris απέκτησε ένα εντυπωσιακό και ροζ αδερφάκι, το Gris de Nuit! Σε απίστευτα κομψή φιάλη, με απαλό σομον χρώμα και με το πιο ρομαντικό όνομα που έχουμε δει τελευταία σε κρασί (Gris de Nuit σημαίνει το γκρι της νύχτας), το Gris De Nuit 2018 του Κτήματος Τσέλεπου είναι εδώ και είναι νοστιμότατο.

Όπως φαντάζεσαι, μιλάμε για ένα ροζέ κρασί από 100% Μοσχοφίλερο. Και ξέρεις πολύ καλά πως ο Γιάννης Τσέλεπος είναι καλλιτέχνης σε ότι αφορά την αγαπημένη του ερυθρωπή ποικιλία. Σε αυτό το ροζέ λοιπόν έχει βάλει όλη του την τέχνη. Εκχύλιση τόση όση χρειάζεται για να προκύψει το εντυπωσιακό του χρώμα αλλά και ο μεθυστικός αρωματικός του χαρακτήρας. 

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και με λίγο Gris de Nuit στο ποτήρι σου όλα φαντάζουν πιο ρόδινα!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν, που θυμίζει το χρώμα της φλούδας του κρεμμυδιού. 

Μύτη εντυπωσιακή με τα αρώματα τριαντάφυλλου, λουκουμιού και ανθών λεμονιάς να μπλέκονται αρμονικά με νότες πετροκέρασου, ροζ γκρέιπφρουτ, λεμονιού και γλυκού μήλου.

Στο στόμα έχει μέτριο προς ελαφρύ σώμα και τραγανή οξύτητα. Ζουμερό πετροκέρασο, φιρίκι, λεμόνι, lime, τριαντάφυλλο, λουκούμι, γκρέιπφρουτ και νεράντζι συνθέτουν ένα πολύπλοκο και αρωματικό σύνολο. Επίγευση που θυμίζει ξύσμα εσπεριδοειδών μένει για ώρα στο στόμα.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Μαντινεία
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα τριαντάφυλλο, λουκούμι, άνθη λεμονιάς, πετροκέρασο, ροζ γκρέιπφρουτ, λεμόνι και γλυκό μήλο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GRIS DE NUIT 2018 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

συνδυασέ το με ένα ελαφρύ ριζότο θαλασσινών, δροσερές σαλάτες ή sushi και πιάτα ασιατικής κουζίνας.

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}