ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Idylle d' Achinos 2023 - La Tour Melas
€19,00
€16,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το No1 Ελληνικό Ροζέ Κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Idylle d' Achinos La Tour Melas μπορεί να συγκριθεί, με τα μάτια κλειστά, με τα καλύτερα και πιο επικά ροζέ κρασιά της Προβηγκίας και να κερδίσει! Αν δεν γινόταν sold out κάθε χρόνο από την Ελληνική αγορά, θα ήταν το ροζέ κρασί που θα έπιναν όλοι οι jet setters στην Κυανή Ακτή! Δυστυχώς γι’ αυτούς, η μυθική του κομψότητα και ισορροπία, το καθιστούν το πιο αγαπημένο ροζέ της χώρας και όχι άδικα! Οι δημιουργοί του λένε πως το 2023 είναι η καλύτερη χρονιά του και εμείς απλώς σε προκαλούμε να το δοκιμάσεις και διαφωνήσεις, αν μπορείς!

Λίγο έξω από το χωριό Αχινός στη Φθιώτιδα, γεννήθηκε το μεγάλο ειδύλλιο του Grenache, του Syrah και του Αγιωργίτικου. Το Idylle d' Achinos La Tour Melas, το ροζέ κρασί του Κύρου Μελά που άλλαξε όλα όσα είχαμε συνηθίσει για τα ελληνικά ροζέ κρασιά, ακολουθώντας τα πρότυπα της Προβηγκίας, είναι το ροζέ που εξαντλείται πρώτο κάθε χρόνο! Ο λόγος δεν είναι το μόνο το ντελικάτο χρώμα του, αλλά κυρίως η απίθανη συμπύκνωσή του, η υποδειγματική κομψότητα και η ισορροπία του.

Θυσιάζοντας την παραγωγή που θα μπορούσε να έχει στον βωμό της ποιότητας, ο Κύρος και η ομάδα του φτάνουν τα παλιά, πάνω από 60 ετών, αμπέλια στα άκρα, περιορίζοντας την παραγωγικότητά τους στο ελάχιστο. Βιοδυναμική, οργανική καλλιέργεια και πυκνή φύτευση σκληραγωγούν τα φυτά δίνοντας συγκλονιστικά επίπεδα συμπύκνωσης στα ελάχιστα τσαμπιά τους. Γιατί, αυτά είναι τα πρότυπα της Προβηγκίας και όχι απλώς οι μικρές εκχυλίσεις που δίνουν παλ χρώμα!

Γαλλική ή ελληνική φινέτσα, μπορείς να την πεις όπως θέλεις, η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα βρεις τόση, συγκεντρωμένη σε ένα ποτήρι!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Idylle d' Achinos La Tour Melas έχει αχνό, σχεδόν διάφανο, σομόν χρώμα. Διακριτική, φινετσάτη μύτη με κυρίαρχες νότες από ζουμερά, ώριμα πετροκέρασα, σμέουρα και φράουλες. Στη συνέχεια κάνουν την εμφάνισή τους νύξεις ζύμης, κρέμας, ροζ γκρέιπφρουτ και ανθών πορτοκαλιάς.

Στο στόμα έχει μέτριο(+) σώμα, τραγανή οξύτητα και κρεμώδη υφή. Ρόδι, φράουλα, πετροκέρασο, ροδάκινο, ροζ γκρέιπφρουτ, τριαντάφυλλο, κίτρο και τραγανό, κόκκινο μήλο δημιουργούν ιδιαίτερο γευστικό σύνολο, μακριά από όσα έχουμε συνηθίσει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12,9%
Προέλευση Αχινός, Φθιώτιδα
Ποικιλία Grenache, Syrah, Αγιωργίτικο
Αρώματα Πετροκέρασο, σμέουρο, φράουλα, άνθη πορτοκαλιάς, ρόδι, ροδάκινο, ροζ γκρέιπφρουτ, τριαντάφυλλο, κίτρο, τραγανό κόκκινο μήλο.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8℃
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

IDYLLE D' ACHINOS 2023 - LA TOUR MELAS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα της ταϋλανδέζικης κουζίνας, ένα κριθαρότο με γαρίδες, καραβίδες και κυδώνια, μια burrata με φράουλες, τοματίνια και ρόκα, ή ένα καρπάτσιο λαυράκι με εσπεριδοειδή.

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}