ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
The Illustrious - Hartman X Molavi
€36,40
€31,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αυτό δεν είναι αφρώδες κρασί, είναι μια οινική κολεκτίβα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Ένα προκλητικό μανιφέστο που μας ταρακούνησε και ξεκαθάρισε πως η σύμπραξη δυο πολύ έντονων προσωπικοτήτων στο χώρο του κρασιού, μόνο δόξα μπορεί να φέρει με την ύπαρξή της. Και πριν αρχίσεις να αναρωτιέσαι αν μιλάμε ακόμα για κρασί, ναι και πιο συγκεκριμένα για το αφρώδες The Illustrious Molavi Hartman. Ένα υβρίδιο δυο ξεχωριστών κατηγοριών!
 
Ο Laurens Hartman του Κτήματος Καρανίκα μεγαλούργησε με το αφρώδες Ξινόμαυρο και έκανε πολλούς να σκεφτούν πως η ποικιλία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το Pinot Noir, μια από τις βασικές ποικιλίες παραγωγής σαμπάνιας. Από την άλλη ο Afshin Molavi, ανήκει στην ενεργή ομάδα του Οινοποιείου Μανουσάκη, ενώ σαν sommelier και ιδιοκτήτης εστιατορίου, γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη της γαστρονομίας. Τα έβαλαν λοιπόν κάτω και δυο ξεχωριστές οινικές προσωπικότητες, συνδύασαν δυο πολύ διαφορετικές ποικιλίες. Και εγένετο φυσαλίδες!
 
Το The Illustrious Molavi Hartman, αποτελείται από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Ρωμέικο, που οινοποιήθηκαν σε ίση αναλογία, με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας. Το Ρωμέικο προέρχεται από παλαιά κλήματα και χυμό ελεύθερης ροής, ενώ τα αμπέλια του Ξινόμαυρου ξεπερνούν τα 40 έτη και ο χυμός ελεύθερης ροής από την πίεση ολόκληρων τσαμπιών κατέληξε να ζυμώνει με γηγενείς ζύμες. Μετά την εμφιάλωση παρέμεινε 4 χρόνια στη φιάλη με τις οινολάσπες και έδωσε ένα αφρώδες με πλούσιο χαρακτήρα, κομψά αρώματα ζυμών και έντονη φρεσκάδα εσπεριδοειδών. Αποφασίσαμε παμψηφεί πως θα είναι το σούπερ hit του καλοκαιριού!  
 
Ναι το απογειώσαμε, αλλά δοκίμασέ το και εσύ και θα δεις. Οι φιάλες είναι πολύ περιορισμένες!
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι ωχρό λεμονί με χρυσαφένιες αντάυγειες. Πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών, κυρίως από έλαια λεμονιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ, μανταρινιού που πλαισιώνονται από εκείνα των τροπικών φρούτων passion fruit και ώριμου ανανά. Η αίσθηση μπισκότου και φρεσκοψημμένης ζύμης δίνουν έξτρα πολυπλοκότητα.
 
Στο στόμα είναι γεμάτο με πολύ δροσιστική οξύτητα που διατηρεί μια πολύ κομψή ισορροπία. Φρεσκάδα από λεμόνι, lime, φλούδα πορτοκαλιού, γκρέιπφρουτ και κίτρου, πλαισιώνονται από αρώματα ζύμης και brioche, ενώ ο διακριτικά τανικός χαρακτήρας δίνει σώμα και ένταση. Ο κομψός αφρισμός καταλήγει σε μια πολύ αναζωογονητική επίγευση. 
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό, Αφρώδες
Χρονιά NV
Αλκοόλ 11.5%
Προέλευση Αμύνταιο, Ελλάδα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Ρωμέικο
Αρώματα Λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, passion fruit, ανανάς, μπισκότο, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

THE ILLUSTRIOUS - HARTMAN X MOLAVI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει απλά με όλα!

Ντοματόπιτα με τυριά Νάξου

Για το φύλλο
400 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και για το λάδωμα των φύλλων
265 ml. νερό κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα
½ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση
1500 γρ. τομάτες ώριμες
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
100 γρ. αρσενικό Νάξου
250 γρ. φέτα
1 πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για το φύλλο:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Για τη γέμιση:
Χαράζουμε ελαφρά τις τομάτες στο κάτω μέρος δημιουργώντας ένα σταυρό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε από πάνω καυτό νερό, τις αφήνουμε για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.

Αφού κόψουμε τις τομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι όπου τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 45’, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο με πλάστη και χρησιμοποιόντας λίγο νισεστέ.
Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34-36 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με μπόλικο ελαιόλαδο γι να γίνει τραγανό.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τρίβουμε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το αρσενικό. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες, την πιπεριά, τα τριμμένα τυριά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και απο πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 60’!

Σημειώσεις

– Προτιμήστε ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες.
- Στη γέμιση δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον αλάτι ούτε ελαιόλαδο.
– Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών στην πίτα όπως ελιές, ξερά μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι ή μαντζουράνα) ή και λαχανικά όπως κρεμμύδια.
– Τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ωραία ντοματόσουπα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}