ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Jansz Premium Cuvee
Jansz

JANSZ PREMIUM CUVEE

  Τασμανία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια τεράστια έκπληξη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η πατρίδα της σαμπάνιας είναι η Καμπανία και η ποιότητά της είναι ασυναγώνιστη. Δεν χωράει καμία αμφιβολία περί τούτου. Θα πάθεις όμως την πλάκα της ζωής σου αν κάνεις μια τυφλή δοκιμή, με ένα ποτήρι Yalumba Jansz Brut Cuvee δίπλα της. Στην πιο ψυχρή περιοχή της Αυστραλίας, το πιο παλιό οικογενειακό οινοποιείο της περιοχής, παράγει αυτό το αφρώδες κρασί από τις κλασσικές σαμπανοποικιλίες, που θα σε αφήσει άφωνο. Άφωνος θα μείνεις και από την τιμή του! Α, και κάτι ακόμα...93pts απο Wine Enthusiast, 90pts απο James Suckling και Wine Spectator. Αυτά!

Η ιστορία του οινοποιείου Yalumba ξεκινά το 1849, με τον Samuel Smith να κάνει τις πρώτες φυτεύσεις αμπελιών στην Barossa της Αυστραλίας. Η καλλιέργεια με τα χρόνια αυξανόταν, αλλά μέχρι και σήμερα, που λειτουργεί πλέον υπό την 6η γενιά, διατηρεί ακόμα την αρχική φιλοσοφία της ελάχιστης παρέμβασης. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει πως το οινοποιείο αυτό, είναι το μοναδικό του Νότιου ημισφαιρίου που φτιάχνει ακόμα και τα δικά του βαρέλια. Διαλέγει δηλαδή από το μηδέν, εκείνο το είδος δρυός που τελικά θα σχηματίσει το βαρέλι, με αυστηρά επιλεγμένα και επιθυμητά χαρακτηριστικά, που τελικά θα φανούν στο κρασί. Το οινοποιείο μέσα σε αυτή την τεράστια οινική ιστορία, έχει βραβευτεί με 43 βραβεία για τις βιώσιμες τεχνικές αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης, ενώ είναι γνωστό για τον μεγαλύτερο αριθμό ηλιακών πάνελ που χρησιμοποιεί, σε ολόκληρη τη χώρα. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην έχει πρωτοστατήσει στην ίδρυση της Australia’s First Families of Wine, μιας ομάδας των οικογενειών που ξεκίνησαν πρώτες να φτιάχνουν κρασί στην Αυστραλία!

Το 1997 το οινοποιείο εξαπλώθηκε στην Τασμανία και έβαλε κάτω απο τις φτερούγες του το Jansz που έφτιαχνε ήδη αφρώδες κρασί  με τις συμβουλές του διάσημου γαλλικού οίκου Louis Roederer! H μέθοδος λοιπόν champanoise, μετονομάστηκε σε μέθοδο tasmanoise (!), αναγνωρίζοντας πως το υπέδαφος της Coal River Valley και το ψυχρό κλίμα της περιοχής, είναι τα ιδανικά για την αργή και άριστη ωρίμανση των σταφυλιών Chardonnay και Pinot Noir και την παραγωγή φανταστικών αφρωδών κρασιών.

Το Yalumba Jansz Brut Cuvee είναι αυτό το non vintage αφρώδες που θα απολαύσεις πολύ και θα ευγνωμονείς την οικογένεια Smith που πήρε την απόφαση να διασχίσει στενό Bass! Οτιδήποτε καταναλώνεται με το χέρι (aka finger food) είναι ο τέλειος συνδυασμός!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό χρυσαφί. Πολύ εκλεπτυσμένα αρώματα από άνθη λεμονιού, γαζία, γιασεμί, κίτρο, έλαια πορτοκαλιού, ψημένο ψωμί, ζύμη μπριος, βανίλια και διακριτικές νότες ξύλου. Ξηροκαρπάτα αρώματα, κυρίως από καβουρδισμένο φουντούκι, ενισχύουν τον πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα.

Διακριτικός αφρισμός μεγάλης διάρκειας. Η κομψή κρεμώδης υφή, ισορροπεί την έντονη οξύτητα και πλαισιώνεται από γεύσεις πράσινου μήλου, αχλαδιού, ψημένου ψωμιού, ξηρών καρπών, μελιού και νότες γρασιδιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό Αφρώδες
Χρονιά NV
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Τασμανία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Άνθη λεμονιού, γιασεμί, κίτρο, ψημένο ψωμί, ζύμη, μπριος, βανίλια, δρυς, καβουρδισμένο φουντούκι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

JANSZ PREMIUM CUVEE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδύασέ το οποιοδήποτε finger food και φυσικά στρείδια, μύδια σαγανάκι και ταρτάρ τόνου.

Ντοματόπιτα με τυριά Νάξου

Για το φύλλο
400 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και για το λάδωμα των φύλλων
265 ml. νερό κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα
½ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση
1500 γρ. τομάτες ώριμες
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
100 γρ. αρσενικό Νάξου
250 γρ. φέτα
1 πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για το φύλλο:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Για τη γέμιση:
Χαράζουμε ελαφρά τις τομάτες στο κάτω μέρος δημιουργώντας ένα σταυρό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε από πάνω καυτό νερό, τις αφήνουμε για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.

Αφού κόψουμε τις τομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι όπου τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 45’, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο με πλάστη και χρησιμοποιόντας λίγο νισεστέ.
Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34-36 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με μπόλικο ελαιόλαδο γι να γίνει τραγανό.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τρίβουμε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το αρσενικό. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες, την πιπεριά, τα τριμμένα τυριά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και απο πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 60’!

Σημειώσεις

– Προτιμήστε ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες.
- Στη γέμιση δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον αλάτι ούτε ελαιόλαδο.
– Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών στην πίτα όπως ελιές, ξερά μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι ή μαντζουράνα) ή και λαχανικά όπως κρεμμύδια.
– Τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ωραία ντοματόσουπα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}