ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κοτσιφάλι Grenache Ροζέ 2019 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ GRENACHE ΡΟΖΕ 2019 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Όλα όσα θες σε ένα ροζέ, είναι εδώ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αρωματικό, παιχνιδιάρικο και με κρητικό χαρακτήρα, το Ροζέ Κοτσιφάλι Grenache 2019 των αμπελώνων Καραβιτάκη είναι το απόλυτο ροζέ του καλοκαιριού!

Οι Αμπελώνες Καραβιτάκη, έχουν βαλθεί να μας εντυπωσιάζουν με κάθε τους κρασί. Ο πολύπειρος Μανόλης Καραβιτάκης, μαζί με το γιο του Νίκο, πειραματίζονται εδώ και χρόνια αναζητώντας τις ποικιλίες που ταιριάζουν καλύτερα στο ιδιαίτερο terroir του νησιού. Στο μικρό αλλά υπερσύγχρονο οικογενειακό οινοποιείο στα Ποντικιανά της περιοχής Κολυμβαρίου στα Χανιά, δημιουργούν κρασιά που συνδυάζουν κομψότητα, τυπικότητα και κρητικό ταμπεραμέντο. Αυτό το ιδιαίτερο ροζέ από Κοτσιφάλι (80%) και Grenache Rouge (20%) δε γινόταν να διαφέρει. 

Δοκίμασε το και θα εκπλαγείς!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ροδί.

Αρωματική μύτη με νότες φράουλας, κερασιού, πετροκέρασου,framboiseκαι ροδάκινου. Νύξεις λουλουδιών όπως τριαντάφυλλο συμπληρώνουν το αρωματικό μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα. Ζουμερά κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, κεράσι και ρόδι συνδυάζονται με νότες εσπεριδοειδών και λουλουδιών. Απολαυστική επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Κοτσιφάλι, Grenache Rouge
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, πετροκέρασο, framboise, ροδάκινο, τριαντάφυλλο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ GRENACHE ΡΟΖΕ 2019 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με sushi, καυτερά πιάτα της ασιατικής κουζίνας και δροσερές σαλάτες με φρούτα.

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}