Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

L'Excellence 2017 - Château Saint-Maur
Château Saint-Maur

L'EXCELLENCE 2017 - CHÂTEAU SAINT-MAUR

  Γαλλία
€32,60
29.00
€29,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα από τα 14 Grand Cru της Προβηγκίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Υπάρχουν Grand Crus στην Προβηγκία; Φυσικά! Tο Château Saint-Maur, είναι ένα από τα 14 κτήματα της Προβηγκίας που είναι στην κατηγορία των “Crus”, σύμφωνα με τον διαχωρισμό που έγινε το 1955 για τα κτήματα της Προβηγκίας. Το οινοποιείο βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα από το Saint-Tropez, στα δυτικά της πεδιάδας που ενώνει τους πρόποδες της οροσειράς του Massif des Maures και τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Το L’ Excellence 2017 είναι ένα ροζέ παγκοσμίου κλάσης που κουβαλάει πάνω του, πάνω από 2000 χρόνια ιστορίας μιας και το κτήμα χρονολογείται από το 600 π.Χ.
Είναι ένα 
blend που αποτελείται από 54% Grenache, 26% Cinsault, 13% Carignan και 7% διάφορες άλλες ποικιλίες. Ακολουθείται πολύ προσεκτική οινοποίηση που σκοπό έχει να διατηρήσει τον δυναμικό και αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού. Ανήκει στην prestige κατηγορία του κτήματος και είναι ιδανικό να συνοδεύσει γαστρονομικά πιάτα και ιδιαίτερες στιγμές!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι πολύ απαλό ροδακινί – ροζέ. 

Στη μύτη φρεσκάδα, ορυκτότητα, λευκά φρούτα όπως ροδάκινο και νότες λουλουδιών όπως τριαντάφυλλο κυριαρχούν. Έπειτα από λίγο νότες μελιού και εσπεριδοειδών όπως γκρέιπφρουτ και μανταρίνι κάνουν την εμφάνιση τους.

Στο στόμα η κομψότητα και η εξαιρετική ισορροπία σε συνδυασμό με την υψηλή οξύτητα, κλέβουν την παράσταση. Τα αρώματα του στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης και συνθέτουν μία εξαιρετική εμπειρία! Φρουτώδες τελείωμα που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Προβηγκία, Γαλλία
Ποικιλία Grenache, Cinsault, Carignan
Αρώματα ροδάκινο, τριαντάφυλλο, μέλι, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

L'EXCELLENCE 2017 - CHÂTEAU SAINT-MAUR

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με sushi, πιάτα με σολομό και οστρακοειδή

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}