Στο Botilia.gr αγαπάμε το κρασί και ... τα cookies. Τα χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

La Source Gabriel Rose 2018 - Chateau La Tour de l'Eveque
Chateau La Tour de l'Eveque

LA SOURCE GABRIEL ROSE 2018 - CHATEAU LA TOUR DE L'EVEQUE

  Γαλλία / Προβηγκία
€11,60
10.00
€10,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ετοιμάσου να πάθεις πλάκα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ξέρουμε πόσο σου αρέσουν τα ροζέ της Προβηγκίας αλλά μερικές φορές η τιμή τους είναι αποθαρρυντική. Αυτά μέχρι χθες γιατί σήμερα μπαίνει στη ζωή μας το La Source de Gabriel 2018 του γνωστού και ιστορικού οινοποιείου Chateau La Tour de l’Eveque με τέτοια σχέση ποιότητας-τιμής, που θα σε αναγκάζει να τα παίρνεις έξι - έξι!

Ξέρεις πόσο μας αρέσουν οι ιστορίες και το Chateau La Tour de l’Eveque έχει μπόλικες. Θα σου διηγηθούμε την αγαπημένη μας πριν μπούμε στο θέμα. H περιοχή γύρω από το Chateau υπέφερε από λειψυδρία γιατί σύμφωνα με το μύθο η γυναίκα του ιδιοκτήτη δηλητηρίασε με τα δάκρυα της το πηγάδι, όταν εκείνος έφυγε για τις σταυροφορίες. Όταν ανέλαβε ο πρωτοπόρος Gabriel Sumeire, το 1958, κατάφερε και συνέδεσε την πηγή Font Freye με το Chateau και μέσω της βαρύτητας, λειτούργησε ξανά το σιντριβάνι με τα Δελφίνια, το σύμβολο του οινοποιείου. 

Η πορεία του οινοποιείου μετά είναι λίγο πολύ γνωστή, με το Petale de Rose, τη ναυαρχίδα του, να βρίσκεται σε όλα τα κοσμοπολίτικα εστιατόρια του κόσμου και να πουλάει χιλιάδες φιάλες ετησίως. To La Source de Gabriel είναι το αποτέλεσμα της ένωσης δυνάμεων της Regine Sumeire, του Chateau La Tour de l’Eveque και του ξαδέρφου της από το διπλανό Estate, το Font Freye. Το αγαπήσαμε γιατί έχει αυτό το γνωστό παλ, σομόν χρώμα της Προβηγκίας αλλά και την κλασσική γαλλική φινέτσα. Το blend αποτελείται από 55% Grenache, 30% Cinsault και 15% Syrah και τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογενείας. 

Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, μια δοκιμή θα σε πείσει!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Απαλό σομόν χρώμα, χαρακτηριστικό για την περιοχή. Ντελικάτα αρώματα λουλουδιών, μανταρινιού, ροδάκινου, φράουλας, κερασιού και ροδιού.

Απολαυστικό στόμα, γεμάτο φρεσκάδα, με μέτριο σώμα και δροσιστική οξύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Προβηγκία, Γαλλία
Ποικιλία Grenache, Cinsault, Syrah
Αρώματα λουλούδια, μανταρίνι, ροδάκινο, φράουλα, κεράσι,ρόδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ºC
Παλαίωση 1-3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LA SOURCE GABRIEL ROSE 2018 - CHATEAU LA TOUR DE L'EVEQUE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με sushi, πιάτα με σολομό και οστρακοειδή.

Σαλάτα με Κους Κους, Φράουλες και Κατσικίσιο Τυρί

Για τη σαλάτα

  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 150 γρ.ταμπουλέ με δυόσμο και λεμόνι
  • 3-4 φράουλες
  • 50 γρ. σπανάκι baby
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο φιλέ
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • ¼ από ένα ματσάκι κόλιανδρο
  • 5-6 φύλλα δυόσμο

 

Για το ντρέσινγκ

  • 3 φράουλες
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό μπαλσάμικο ή ξύδι μήλου
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

 

:

Στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
Ετοιμάζουμε το ταμπουλέ με δυόσμο και λεμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες σε ευρύχωρο μπωλ.

Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το αμύγδαλο και τα προσθέτουμε τη μισή ποσότητα στο ταμπουλέ.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο και τον κόλιανδρο, τα προσθέτουμε στο ταμπουλέ
μαζί τη μισή ποσότητα από το ντρέσινγκ που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε.
Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα να «μαριναριστεί» εντός ή εκτός ψυγείου.

Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα σερβιρίσματος και προσθέτουμε τα φύλλα από το σπανάκι, τους ξηρούς καρπούς, τις φράουλες και το κατσικίσιο τυρί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Σπανάκι, φράουλα και κόλιανδρο δίνουν τον τόνο. Το κρασί μας πρέπει να έχει φυτικά και βοτανικά στοιχεία για να δέσει καλά, ενώ η φράουλα θέλει κάτι αντίστοιχα φρουτώδες. Το κατσικίσιο τυρί ζητάει λευκό κρασί με ισορροπημένη οξύτητα και λεπτεπίλεπτο χαρακτήρα. Δοκίμασε Sauvignon Blanc, blends Μαλαγουζιάς με πιο πράσινο χαρακτήρα αλλά και ένα φρέσκο Chardonnay.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ