ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Λαγός και Χελώνα 2020 - Οινοποιία Μαρκόγιαννη
Οινοποιία Μαρκόγιαννη

ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΧΕΛΩΝΑ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Ολυμπία
€14,80
€12,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Εντυπωσιακό και περιορισμένης παραγωγής!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Λαγός και Χελώνα Rose Nature της Οινοποιίας Μαρκόγιαννη είναι το νέο κρασί του οινοποιείου και αποτελεί ένα υβρίδιο πορτοκαλί και ροζέ κρασιού. Ώριμα εσπεριδοειδή, κυδώνια, λωτοί και κόκκινα φρούτα μπλέκονται σε ένα εντυπωσιακό σύνολο με ρωμαλέα δομή!

Το οικογενειακό Οινοποιείο Μαρκόγιαννη βρίσκεται στη Σκιλλουντία Ολυμπίας, στην Ηλεία. Τα τελευταία χρόνια έχει ταράξει τα νερά της οινικής σκηνής με τα εντυπωσιακά κρασιά του, από τοπικές κυρίως ποικιλίες, αλλά και με τις ενδιαφέρουσες «πειραματικές» οινοποιήσεις του. Το Orange από Ροδίτη ήταν η πρώτη πορτοκαλί οινοποίηση που ξεκίνησε πειραματικά και σιγά σιγά κατάφερε να κατακτήσει όλο το οινόφιλο κοινό. Τώρα επανέρχεται με κάτι ακόμα πιο καινοτόμο. Ένα κρασί από Ροδίτη (45%), Refosco (22%), Μαυρούδι (20%) και Ασπρούδες (13%) που συνδυάζει τη ροζέ και την ερυθρή οινοποίηση. Ο Ροδίτης μένει σε επαφή με τα στέμφυλα και περιμένει τις υπόλοιπες ποικιλίες, που μετά τη 12ωρη εκχύλιση θα διαχωριστούν από τα στέμφυλά τους και θα ενωθούν με τα φλούδια και το μούστο του Ροδίτη. Το χαρμάνι αυτό θα μείνει με τα στέμφυλα του Ροδίτη για 12 μέρες. Το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με γηγενείς ζύμες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο σε μόλις 1300 φιάλες.

Δοκίμασε το Λαγός και Χελώνα Rose Nature της Οινοποιίας Μαρκόγιαννη τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Λαγός και Χελώνα Rose Nature της Οινοποιίας Μαρκόγιαννη έχει μέτριο ρόδινο χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες. Μύτη έντονη με αρώματα κυδωνιού, αποξηραμένης φράουλας, μήλου ποσέ, ροζ γκρέιπφρουτ, λωτού, χρυσάνθεμου και πορτοκαλιού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και απαλές τανίνες. Μανταρίνι, νεράντζι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, κυδώνι, λωτός και ρόδι συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ολυμπία
Ποικιλία Ροδίτης, Refosco, Μαυρούδι, Ασπρούδες
Αρώματα κυδώνι, αποξηραμένη φράουλα, μήλο, ροζ γκρέιπφρουτ, λωτός, χρυσάνθεμο, πορτοκάλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ºC
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΧΕΛΩΝΑ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με γεμιστά, μελιτζάνες ιμαμ, φασόλια χάντρες με πορτοκάλι και λουκάνικο

Σπαγγετίνι με λιαστή τομάτα, πεκορίνο και βασιλικό

500g σπαγγετίνη ολικής άλεσης
150g λιαστές ντομάτες
150g πεκορίνο
20g μαύρες σταφίδες
1 σκελίδα σκόρδο
6-7 φύλλα βασιλικό
6-7 ντοματίνια
80ml ελαιόλαδο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε άφθονο νερό να βράσει, ρίχνουμε αρκετό αλάτι και βράζουμε τη σπαγγετίνη για 6-8 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό τους.

Βάζουμε στο μπλέντερ τη λιαστή ντομάτα, τις σταφίδες, το σκόρδο, τα φύλλα του βασιλικού, τη μισή ποσότητα από το πεκορίνο και το ελαιόλαδο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το πέστο που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη από το νερό.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, 2-3 κουταλιές της σούπας πεκορίνο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και πεκορίνο.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Αν χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένες λιαστές ντομάτες τις μουσκεύουμε σε νερό ή στο ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε
– Μπορούμε εκτός από σταφίδες να προσθέσουμε 2 αποξηραμένους χουρμάδες
– Μπορούμε να αρωματίσουμε και με φρέσκο θυμάρι

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}