ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Le Rose 2018 - Κτήμα Λίγας
Κτήμα Λίγας

LE ROSE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
€24,10
20.60
€20,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Το περιζήτητο natural ροζέ που προπωλείται πριν ακόμα κυκλοφορήσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Le Rose Κτήμα Λίγας, είναι ο αρχηγός της συμμορίας των badass ροζέ κρασιών, με τη στιβαρή δομή, την πολυπλοκότητα, το βαθύ χρώμα, τις τανίνες, την οξύτητα και τον έντονο ντοματένιο χαρακτήρα του να μην αφήνουν αμφιβολίες! Αν ψάχνεις λουλουδάκια, φρουτάκια και απαλά χρωματάκια, μπορείς να ψάξεις αλλού, γιατί το Le Rose είναι το ακριβώς αντίθετο και είναι περήφανο γι’ αυτό!
 
Η παράδοση της οικογένειας Λίγα με το κρασί, μετρά ήδη αρκετές δεκαετίες και η αρχή έγινε με το Θωμά Λίγα. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη, ακολούθησε το πάθος του για το κρασί στη Γαλλία. Γυρνώντας, ίδρυσε τo οικογενειακό οινοποιείο στην Πέλλα, που έμελλε να γίνει διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο για τα φανταστικά, φυσικά κρασιά του. Ο Θωμάς έχει πλέον στο πλευρό του τα δυο του παιδιά, τη Μελισσάνθη και τον Ιάσων, που έχουν σπουδάσει στη Γαλλία και έχουν εντρυφήσει στην περμακουλτούρα.

Με φιλοσοφία πιστή στη φυσική οινοποίηση, δημιουργούν κρασιά με βάση τις ποικιλίες του τόπου, που καθρεφτίζουν το μοναδικό terroir της Πέλλας. Η επιτυχία τους είναι τέτοια, που τα κρασιά τους είναι περιζήτητα σε όλο τον κόσμο και προπωλούνται πριν καν εμφιαλωθούν. Το Le Rose Κτήμα Λίγας είναι ένα από αυτά και ίσως ένα από τα καλύτερά τους. Πρόκειται για ένα φυσικό, ροζέ κρασί, από Ξινόμαυρο, που ζυμώνει με γηγενείς ζύμες, σε ανοιξείδωτες δεξαμενές και στη συνέχεια παλαιώνει για 6 μήνες, σε παλιά, γαλλικά βαρέλια από σαμπάνια Selosse. Eμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση.

Το Le Rose του Κτήματος Λίγα είναι ένα άκρως γαστρονομικό κρασί και ζητάει φαγητό πλούσιο και ντοματένιο, ένα ιμάμ ας πούμε!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει βαθύ ροδί χρώμα και έντονα αρώματα μαρμελάδας ντομάτας, φράουλας, αποξηραμένου κράνου, γιαουρτιού, ροδιού, κερασιού και σμέουρου πλαισιωμένα από νότες πορτοκαλιού, βοτάνων και λουκουμιού. Στο στόμα είναι ιδιαίτερο και απολαυστικό, με μέτριο (+) σώμα, δροσιστική οξύτητα και ελαφριές τανίνες. Ντομάτα σε κάθε μορφή, φρέσκια, σάλτσα, λιαστή, μαρμελάδα, συναντά τα ώριμα κόκκινα φρούτα σε ένα φόντο μαντζουράνας και αποξηραμένου τριαντάφυλλου.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Μαρμελάδα ντομάτα, φράουλα, αποξηραμένο κράνο, γιαούρτι, ρόδι, κεράσι, σμέουρο, πορτοκάλι, βοτάνα, λουκούμι, ντομάτα, μαντζουράνα, αποξηραμένο τριαντάφυλλο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LE ROSE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητό τόνο, λιγκουίνι με γαρίδες ή με λαδερά πιάτα της ελληνικής κουζίνας που έχουν έντονα στοιχεία ντομάτας.

Γεμιστά κατσαρόλας με κους κους

Για τη γέμιση
 250 γρ. κους κους
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
 40 ml. ελαιόλαδο
 150 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
 4 σφιχτές ντομάτες
 4 κολοκύθια στρογγυλά
 4 πιπεριές πράσινες
 60 ml. ελαιόλαδο
 100 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Κόβουμε και αφαιρούμε τα καπάκια από ταλαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κους κους και 50 ml. νερό.


Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε 60 ml. ελαιόλαδο, 100 ml. τοματοχυμό, 150 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε τα γεμιστά.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατοπιν σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε, τρώγονται και κρύα

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα και μια-δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
– Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε τα γεμιστά και στο φούρνο
– Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορούμε να τα παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}