ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Lexis Gris Sur Lie Ροζέ 2019 - Οινοποιείο Ζαχαριά
Οινοποιείο Ζαχαριά

LEXIS GRIS SUR LIE ΡΟΖΕ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΙΑ

  Ελλάδα / Νεμέα
€13,00
10.00
€10,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Εκρηκτικά αρώματα ή εντυπωσιακή δομή; Γιατί όχι και τα δύο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Lexis Gris Sur Lie από το Οινοποιείο Ζαχαριά, είναι ένα ποίημα φτιαγμένο από ροδοπέταλα, μανταρίνια και φρέσκες φράουλες! Σίγουρα η εκρηκτική μύτη του σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, αλλά η εντυπωσιακή δομή στο στόμα είναι αυτό που θα σε κάνει να το αναζητάς ξανά και ξανά!

Το Οινοποιείο Ζαχαριά είναι ένα από τα πιο παλιά οινοποιεία της Νεμέας, με τεράστια παράδοση στο κρασί. Μπορεί να κατασκευάστηκε μόλις το 2002, αλλά ο Ηλίας Ζαχαριάς ασχολείται με το κρασί της Νεμέας από το 1974. Το μεράκι τους είναι οι τοπικές ποικιλίες της περιοχής όπως το Αγιωργίτικο, η Κυδωνίτσα, η σπανιότατη Σκλάβα και το Μοσχοφίλερο. Αυτό το τελευταίο αποφάσισαν να το εντάξουν και στην premium συλλογή τους, τη σειρά Lexis.

Το Μοσχοφίλερο είναι μια ερυθρωπή ποικιλία, που τα τελευταία χρόνια δίνει εξαιρετικά ροζέ κρασιά με τριανταφυλλί χρώμα και λουκουμένιο χαρακτήρα. Το Lexis Gris Sur Lie από το Οινοποιείο Ζαχαριά είναι σαν αυτά και κάτι παραπάνω. Το Μοσχοφίλερο παρέμεινε με τα στέμφυλα όσο χρειάστηκε για να πάρει ρόδινο χρώμα και έξτρα αρωματική ένταση και έπειτα ωρίμασε σε ανοξείδωτη δεξαμενή, με τις φίνες οινολάσπες του, για 6 μήνες.

Λιπαρό και αρωματικό όσο χρειάζεται, αυτό το ροζέ κρασί θα σου κλέψει την καρδιά!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει απαλό σομόν χρώμα και εκρηκτικά αρώματα λουκουμιού, φράουλας, τριαντάφυλλου, ανθών πορτοκαλιάς, πετροκέρασου, ξύσματος μανταρινιού και ροδάκινου. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και απολαυστικά λιπαρή υφή. Ζουμερές φράουλες, κεράσια, φραμπουάζ, λεμόνι και ροδάκινο συναντούν ζαχαρωμένα ροδοπέταλα, ζύμη και μπισκότο σε ένα εντυπωσιακό σύνολο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα Λουκούμι, τριαντάφυλλο, άνθη πορτοκαλιάς, πετροκέρασο, ξύσμα μανταρίνι, ζουμερή φράουλα, κεράσι, φραμπουάζ, λεμόνι, ροδάκινο, ζαχαρωμένα ροδοπέταλα, ζύμη, μπισκότο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LEXIS GRIS SUR LIE ΡΟΖΕ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΙΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ελαφρύ ριζότο θαλασσινών, δροσερές σαλάτες ή sushi και πιάτα της ασιατικής κουζίνας.

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}