ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Λημνιό Ροζέ 2021 - Οινοποιείο Οικογένειας Γκιρλέμη
Οινοποιείο Οικογένειας Γκιρλέμη

ΛΗΜΝΙΟ ΡΟΖΕ 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΚΙΡΛΕΜΗ

  Ελλάδα
€20,40
€17,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η κομψότητα σε όλο της το μεγαλείο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Λημνιό ροζέ από το Οινοποιείο Γκιρλέμη είναι ένα υπέροχο ροζέ κρασί σε μια ακόμα πιο υπέροχη φιάλη. Το μπουκάλι φωνάζει από μακριά κομψότητα και αν δοκιμάσεις και το περιεχόμενο θα διαπιστώσεις πως δεν το φωνάζει τυχαία!

Το 2007 ήταν η χρονιά που η οικογένεια Γκιρλέμη ξεκίνησε, με τη βοήθεια μιας ομάδας με έμπειρους αμπελουργούς και οινολόγους, τις μελέτες και τους πειραματισμούς για να επιλεγούν οι καταλληλότερες ποικιλίες που θα φυτευτούν στα 350 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων στο Δομοκό. Από τα πρώτες κιόλας εμφιαλώσεις τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ενθαρρυντικά όμως φέτος θεωρούμε πως διανύουν την καλύτερη τους φάση. Πιθανόν επειδή τα αμπέλια μεγάλωσαν και δίνουν πολύ ποιοτικότερο καρπό. Μετά τις «κλασσικές» ποικιλίες αποφάσισαν να ασχοληθούν με πιο ιδιαίτερες, έτσι γεννήθηκε το Λημνιό Ροζέ. Το Λημνιό φυτεύτηκε στους ιδιόκτητους αμπελώνες στο Δομοκό το 2009 και η πρώτη εμφιάλωση ήρθε περίπου 10 χρόνια μετά. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με τις φίνες οινολάσπες για 3 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι κομψό και φραουλένιο.

Το Λημνιό ροζέ από το Οινοποιείο Γκιρλέμη είναι το ροζέ που θα συνοδεύσει τις burrata και τις πίτσες σου!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Λημνιό ροζέ από το Οινοποιείο Γκιρλέμη έχει απαλό ροζ χρώμα και ντελικάτα αρώματα φράουλας, κερασιού, κράνου, λευκού τριαντάφυλλου, ζύμης και βερίκοκου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και διακριτική λιπαρή υφή. Ζουμερά κόκκινα φρούτα μπλέκονται με νότες λουλουδιών, ζάχαρης άχνης και ζύμης.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Δομοκός
Ποικιλία Λημνιό
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, κράνο, λευκό τριαντάφυλλο, ζύμη, βερίκοκο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Γυάλινο
Βιολογικό Όχι

ΛΗΜΝΙΟ ΡΟΖΕ 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΚΙΡΛΕΜΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με pizza margherita, burrata με φράουλες, γαριδομακαρονάδα

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}