ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Lola 2018 - Οινοποιείο Άωτον
Οινοποιείο Άωτον

LOLA 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΩΤΟΝ

  Ελλάδα / Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μοιάζει με κόκκινο κρασί, θέλει φαγητό αλλά δεν θα σε απογοητεύσει! Διάβασε προσεκτικά...

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Σίγουρα δεν έχεις δει άλλη πιο cult και παράλληλα artistique ετικέτα κρασιού, από αυτήν της Lola του Οινοποιείου Άωτον. Το καλύτερο όμως είναι πως το περιεχόμενο ταιριάζει τέλεια με αυτή τη δόση τρέλας και ρομαντισμού. Η Lola είναι λίγο λωλή αλλά και λίγο παιχνιδιάρα και αν ήταν γυναίκα τα αγόρια θα έδιναν μάχη για το ποιός θα την αποκτήσει. Τώρα που είναι κρασί, ευτυχώς, μπορούμε να τη μοιραστούμε!

Ο Σωτήρης Γκίνης δεν έχει σταματήσει στιγμή να μας εκπλήσσει. Όταν μας έφερε το ροζέ κρασί του, δεν περιμέναμε τίποτα συνηθισμένο, αλλά η αλήθεια είναι πως η δική του φαντασία ξεπέρασε κατά πολύ τη δική μας. Η Lola είναι μια ροζέ ρετσίνα, πολύ τσαχπίνα (εύκολα θα μπορούσε να ήταν και τραγούδι!).

Η Μανδηλαριά του Αττικού αμπελώνα μαζεύεται νύχτα, με το χέρι, γιατί έτσι εξασφαλίζεται η κορυφαία ποιότητα φρούτου. Μετά ακολουθεί ζύμωση του κρασιού και παραμονή του με τις φίνες οινολάσπες, για αρκετούς μήνες, ενώ μέρος του κρασιού ζυμώνει με ρετσίνι από το δάσος του Κουβαρά. Αξίζει να σου πούμε πως σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει κάτι παρόμοιο. Έχει εντυπωσιακή δομή και πολυπλοκότητα που θυμίζουν οριακά κόκκινο κρασί, αλλά δεν είναι! Είναι μια φανταστική ροζέ ρετσίνα που έλειπε από την οινική σκήνη!

Η Lola του Οινοποιείου Άωτον είναι ένα κρασί που θέλει φαγητό, για την ακρίβεια είναι τόσο γαστρονομική που θα εκπλαγείς! Από παπουτσάκια μέχρι σκουμπρί πλακί και από πίτσα μέχρι χωριάτικη σαλάτα, ό,τι βάλεις πάει!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει βαθύ ροδί χρώμα και εντυπωσιακά πολύπλοκη μύτη γεμάτη αποξηραμένες φράουλες, μαστίχα, πεύκο, μαχλέπι και κόκκινο δαμάσκηνο. Νύξεις από προζύμι, νεράντζι και πετροκέρασο συμπληρώνουν το σύνολο. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και ελαφριές τανίνες. Ώριμη φράουλα, κεράσι, μαρμελάδα κράνο και σύκο μπλέκονται με νότες πεύκου, μαστίχας και γκρέιπφρουτ.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ Ρετσίνα
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Μανδηλαριά
Αρώματα Αποξηραμένες φράουλες, μαστίχα, πεύκο, μαχλέπι, κόκκινο δαμάσκηνο, προζύμι, νεράντζι, πετροκέρασο, ώριμη φράουλα, κεράσι, μαρμελάδα κράνο, σύκο, γκρέιπφρουτ.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LOLA 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΩΤΟΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μελιτζάνες παπουτσάκια, γαύρο με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο, πατατοκεφτέδες με πέστο λιαστής ντομάτας ή θράψαλα στα κάρβουνα με φακοσαλάτα.

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι φούρνου

1 μεγάλο χταπόδι
250 gr. μακαρονάκι κοφτό 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 gr. σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια κονκασέ
50 ml. κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης                                                                                      3-4 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
1.100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών ή θαλασσινών ή νερό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο, με ένα φύλλο δάφνης, να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Το χταπόδι θα βγάλει τα υγρά του, ειδικά αν είναι κατεψυγμένο,για να βράσει αλλά αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλεόν λίγο ζεστό νερό. Όταν μαλακώσει και κοκκινίσει το αποσύρουμε από την φωτιά και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε 50 ml. ελαιόλαδο μαζί με το χταπόδι, για 3-4 λεπτά. Μετά σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το άλλο φύλλο δάφνης. Προσθετουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, τα ντοματάκια ή τη σάλτσα και ένα φλυτζάνι από το ζωμό ή το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Κατόπιν μεταφέρουμε σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτουμε τον υπόλοιπο καυτό ζωμό ή το νερό, 50 ml. ελαιόλαδο και το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 175ο C. για περίπου 25 λεπτά και μέχρι να βράσει το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύοντας τακτικά.

Σερβίρουμε το κοφτό μακαρονάκι με το χταπόδι ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο!

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}