ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
#Lou 2023 - Chateau Peyrassol
€18,60
€16,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια προσιτή πολυτέλεια από τα πιο διάσημα κτήματα της Προβηγκίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το #Lou από το Commanderie de Peyrassol, είναι ένα από τα πιο γνωστά, πολύ ντελικάτα και αρωματικά ροζέ της Προβηγκίας. Πίσω όμως από τις οινικές περγαμηνές, κρύβεται μια μακρόχρονη ιστορία, που μόνο ελάχιστα κτήματα σε ολόκληρη τη Γαλλία διαθέτουν. Χρώμα πολυτέλειας, εξωτικά εσπεριδοειδή, μούρα και μια πικάντικη πινελιά, είναι σίγουρο πως θα φέρει τις καλοκαιρινές ακρογιαλιές ένα βήμα πιο κοντά σου!  
 
Το Commanderie de Peyrassol, ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα από το Τάγμα Ναϊτών και βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Massif des Maures στη νοτιοανατολική Γαλλία. Διαθέτει 900 εκτάρια αμπελώνων που βρίσκονται 220-350 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιλαμβάνουν 13 διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, αλλά σε μεγαλύτερο ποσοστό τις Cinsault, Grenache Rouge, Mourvedre, Syrah, Cabernet Sauvignon, και Semillon. Και ενώ παράγουν εξίσου λευκά και ερυθρά κρασιά, όλη την μαγεία τους τη βάζουν στα ροζέ τους, για τα οποία και έχουν ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολλά οινοποιεία της χώρας, λόγω της ηλικίας των αμπελώνων από τους οποίους προέρχονται.  
 
Το Lou είναι ένα βιολογικό ροζέ που έχει προκύψει από τη συνεργασία του οίκου Peyrassol, με τοπικούς παραγωγούς, με σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων terroir της περιοχής. Περιλαμβάνει 30% Grenache, 25% Cinsault, 20% Syrah, 15% Mourvèdre και 10% Vermentino που οινοποιήθηκαν μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με σκοπό τη δημιουργία ενός value for money ροζέ κρασιού που θα καταναλώνεις σχεδόν εμμονικά και δίπλα στο ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με κάρυ, θα είναι απλά παραμυθένιο!
 

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν. Πολύ ντελικάτα αρώματα από έλαιο κίτρου, λάιμ και άνθη γιασεμιού, συνδυάζονται υπέροχα με εκείνα της φράουλας, του πετροκέρασου και του φραγκοστάφυλλου.
 
Στο στόμα έχει έντονα φρουτώδη αίσθηση, με δροσερή οξύτητα και αρώματα από ρόδι, φράουλα, φραγκοστάφυλλο και πικάντικες νότες εσπεριδοειδών.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Προβηγκία, Γαλλία
Ποικιλία Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvèdre, Vermentino
Αρώματα Κίτρο, λάιμ, γιασεμί, φράουλα, πετροκέρασου, φραγκοστάφυλλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

#LOU 2023 - CHATEAU PEYRASSOL

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με πικάντικα πιάτα Ταϊλανδέζικης κουζίνας, πικάντικες γαρίδες με κουρκουμά ή με δροσερές πράσινες σαλάτες με φρούτα.

Σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και καβουρδισμένο αμύγδαλο

 

  • 300 γραμ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται
  • 200 γραμ. κσπνιστός σολομός
  • 50 γραμ. αμύχδαλα καβουρδισμένα
  • ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού : πράσινο, κόκκινο, μαύρο

 

    • Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.
    • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από : λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

 

Συνδυασμός με κρασί
Συνδυάστε τη με ένα λευκό κρασί με οξύτητα και πολυπλοκότητα ή για τους λάτρεις των πιο πλούσιων κρασιών ένα με ωρίμαση σε βαρέλι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}