ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Merlot Ροζέ 2020 - Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

MERLOT ΡΟΖΕ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

  Ελλάδα / Δράμα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μονοποικιλιακό ροζέ από ένα μόνο αμπελοτόπι, δε το λες και λίγο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Merlot ροζέ από το οινοποιείο Κώστα Λαζαρίδη είναι η κομψότητα εμφιαλωμένη και η πιο ηχηρή απάντηση της Δράμας στην Προβηγκία. 

Το εμβληματικό οινοποιείο του Κώστα Λαζαρίδη στη Δράμα κάνει τα τελευταία χρόνια ένα από τα ωραιότερα ελληνικά ροζέ. Κάθε χρόνο οι λάτρεις των ανοιχτόχρωμων ροζέ το αποζητούν μετά μανίας. Από ένα μόνο αμπελοτόπι, 100% Merlot που ζυμώνει σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες για να εξασφαλιστεί ο κομψός, φρουτώδης και αρωματικός χαρακτήρας του. Το μπουκάλι άκρως εντυπωσιακό με γυάλινο πώμα - κόσμημα, ταιριάζει άψογα με το περιεχόμενο.

Δοκίμασε το και δες γιατί το αγαπούν τόσο!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν.

Αρωματική μύτη με νότες πετροκέρασου, φράουλας, ροδάκινου, λουΐζας και κορόμηλου. Διακριτικές νύξεις καραμέλας γάλακτος συμπληρώνουν το αρωματικό μπουκέτο.

Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με τραγανή οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Κεράσι, φράουλα, πετροκέρασο, ροδάκινο και ξύσμα εσπεριδοειδών δημιουργούν ένα ισορροπημένο σύνολο. Επίγευση καραμέλας που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αδριανή, Δράμα
Ποικιλία Merlot
Αρώματα Πετροκέρασο, φράουλα, ροδάκινο, λουΐζα, κορόμηλο, καραμέλα γάλακτος.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Γυάλινο
Βιολογικό Όχι

MERLOT ΡΟΖΕ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με οστρακοειδή, ριζότο θαλασσινών ή δροσερές σαλάτες με φρούτα.

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}