ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Moschopolis 8 2017 Magnum - Οινοποιείο Μοσχόπολις
Οινοποιείο Μοσχόπολις

MOSCHOPOLIS 8 2017 MAGNUM - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα ροζέ που τσακίζει κόκκαλα σε magnum φιάλη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Οι φιάλες του 2017 αποδείχθηκαν πραγματικά πολύ λίγες, καθώς το υπέροχο Moschopolis 8 από το οινοποιείο Μοσχόπολις είχε εξαντληθεί μέσα σε λίγους μόνο μήνες από την κυκλοφορία του.

Η ξεχωριστή οινοποίηση, με την 8μηνη παραμονή στο βαρέλι, του δίνει τον πολύπλοκο και τόσο διαφορετικό χαρακτήρα του. Τα βαρέλια που χρησιμοποιούνται είναι και καινούρια (30%) αλλά και παλιά (70%). To blend επίσης γνωστό με το Syrah και το Ξινόμαυρο να παίζουν σε ίση αναλογία.

Το αγαπήσαμε για την δομή, την ένταση και την πολυπλοκότητά του που θυμίζουν έντονα κόκκινο κρασί και το κάνουν να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα ροζέ που κυκλοφορούν εκεί έξω. Ελαφρύ, κρεμμυδί ή σομον χρώματος, με παιχνιδιάρικο φρουτώδη χαρακτήρα είναι όλα όσα ΔΕΝ είναι το Moschopolis 8. Εδώ μιλάμε για ένα ροζέ με ζωηρό ροδί χρώμα που  από την πρώτη γουλιά θα σε ταρακουνήσει και θα σε κάνει να ξανακοιτάξεις το ποτήρι σου. Σπάνια ένα ροζέ κρασί μπορεί να προσφέρει τόσες συγκινήσεις και ακόμα πιο σπάνια μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε δύσκολα και πολύπλοκα πιάτα όπως φιλέτο τόνου με caponata ή μια θαλασσινή καρμπονάρα με καπνιστό χέλι και pecorino. Συμπερασματικά, το Moschopolis 8 ανήκει στην ιδιαίτερη (και αγαπημένη μας) κατηγορία “Badass Rose” και αν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις πολύ καλά τι εννοούμε!

Ξεχάσαμε να σου πούμε πως αυτό το ροζέ παλαιώνει κιόλας αλλά κάτι μας λέει πως δε θα προλάβει…!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ροδί με πορτοκαλί ανταύγειες.

Μύτη έντονη και ελκυστική, σε μαγνητίζει από την πρώτη στιγμή με το γλυκό κεράσι, την ώριμη φράουλα, τη βανίλια και το τριαντάφυλλο. Έπειτα από λίγο μαρμελάδα τομάτας, καραμέλα βουτύρου, λουκούμι και φρυγανιά κάνουν την εμφάνιση τους.

Στο στόμα είναι πλούσιο και λιπαρό, με τραγανή οξύτητα και μια υποψία τανινών που του δίνει ενδιαφέρουσα δομή. Φράουλα, κεράσι, γλυκό του κουταλιού τομάτα και πιπέρι λευκό συναντούν την βανίλια, τον καπνό, το φρυγανισμένο briocheκαι την καραμέλα βουτύρου. Απολαυστική καραμελένια επίγευση που απλά δεν τελειώνει…

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Syrah, Ξινόμαυρο
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, φραγκοστάφυλο, καραμέλα, βανίλια, ρόδι, φυτικότητα.
Μέγεθος Φιάλης 1500ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MOSCHOPOLIS 8 2017 MAGNUM - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα με ζυμαρικά με καπνιστό χέλι, λιπαρά ψάρια στα κάρβουνα ή με γεμιστές ντομάτες

Ραβιόλι με πέστο λιαστής ντομάτας και κοτόπουλο

το πέστο λιαστής ντομάτας

  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 100 γρ. Παρμεζάνα πικάντικη τριμμένη
  • 80 γρ. Κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 ml ελαιόλαδο

 

Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και κόβουμε το πράσινο μέρος. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

 

Υλικά για το κοτόπουλο

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1/2 λεμόνι

 

Παρασκευή

Τεμαχίζουμε το φιλέτο σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικα. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο μίγμα για τουλάχιστον μια ώρα.

Σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C ψηνουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά περίπου απο κάθε πλευρά έως ότου πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Βράζουμε τα ραβιόλι σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Σερβίρουμε απλώνοντας το πέστο λιαστής ντομάτας πάνω τους και προσθέτοντας φέτες κοτόπουλου στην κορυφή.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food Blogger

Συνδυασμός με κρασί

Το πέστο λιαστής ντομάτας φαντάζει ένα δύσκολο υλικό για να συνδυαστεί με κρασί. Η πολυπλοκότητα και η πικάντικη γεύση του όμως το κάνουν ιδανική παρέα για ένα ξινόμαυρο, ίσως όχι το πλέον παλαιωμένο, αλλά σίγουρα ένα με δομή και ένταση. Εναλλακτικά δοκιμάστε ένα ροζέ με ένταση και σπιρτάδα!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}