ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Nefos Ροζέ 2020 - Voi Vignes
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο ροζέ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Ιάσων Λίγας ξαναχτυπά αλλά αυτή τη φορά από τη Ραψάνη, με ένα ροζέ με το μυστήριο (ή και όχι) όνομα Nefos(s’ epanuit en carafe) Voi Vignes. Οι κλασικές ερυθρές ποικιλίες της Ραψάνης, Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα νόστιμο και γαστρονομικό ροζέ κρασί.

Το όνομα του κρασιού είναι ότι πιο έξυπνο έχουμε συναντήσει μιας και η μετάφραση του σημαίνει νέφος (θα «ανθίσει» στην καράφα). Και αν το σκεφτείτε έχει διττό νόημα: 1) ότι μια θολερότητα, ένα νέφος, θα δημιουργηθεί στην καράφα μιας και πρόκειται για ένα αφιλτράριστο, ηπίων παρεμβάσεων κρασί και 2) ότι το κρασί θέλει καράφα για να «ανθίσει» και να ξεδιπλωθεί. Και είναι και τα δυο αλήθεια. Επιπλέον το Nefos αποτελείται από το κλασικό χαρμάνι της Ραψάνης (Ξινόμαυρο – Κρασάτο – Σταυρωτό), από κλήματα ηλικίας 80 ετών, με αρκετά από αυτά να είναι αυτόριζα.

Ναι όπως καταλαβαίνεις δε μιλάμε για ένα συνηθισμένο ροζέ.

Πέρασε το Nefos(s’ epanuit en carafe) Voi Vignes από καράφα, βάλε δίπλα του ένα πιάτο ιμάμ και απόλαυσε το στο έπακρο.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Nefos(s’ epanuit en carafe) Voi Vignes έχει βαθύ ρόδινο χρώμα και πολύπλοκα αρώματα μαρμελάδας φράουλας, λιαστής τομάτας, αποξηραμένου τριαντάφυλλου, φύλλων ελιάς, μαντζουράνας, δέρματος, τσαγιού, βρεγμένων φύλλων και αποξηραμένου κράνου.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και μαλακές τανίνες. Ώριμα κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, κεράσι και κράνο μπλέκονται με γήινες και βοτανικές νότες σε ένα ντοματένιο φόντο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Ραψάνη
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό
Αρώματα μαρμελάδα φράουλα, λιαστή τομάτα, αποξηραμένο τριαντάφυλλο, φύλλα ελιάς, μαντζουράνα, δέρμα, βρεγμένα φύλλα, αποξηραμένο κράνο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

NEFOS ΡΟΖΕ 2020 - VOI VIGNES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με ιμάμ μπαιλντί, amatriciana, κοτόπουλο κοκκινιστό με ελιές 

Ριγγατόνι με ντομάτα, πανσέτα και κατσικίσιο τυρί

  • 4 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κιλό ριγκατόνι
  • Φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. 

Τεμαχίστε τις ντομάτες κατά μήκος σε φέτες και απλώστε τις σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι (κατά βούληση) και απλώστε την ψιλοκομμένη πανσέτα σε όλη την έκταση του ταψιού.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κατσικίσιου τυριού πάνω σε κάθε ντομάτα και δυναμώστε τη φωτιά στους 250ο C. Ψήστε για περίπου 10 ακόμη λεπτά έως ότου η πανσέτα γίνει τραγανή και το τυρί πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (aldente) και στραγγίστε τα καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε λίγο λάδι και ανακατέψτε τα ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις μισές ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα πάνω από τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα ριγκατόνι έως ότου οι ντομάτες διαλυθούν και αναμιχθούν με το σύνολο.

Όταν σερβίρετε προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα στο πλάι κάθε πιάτου. Πασπαλιστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο η κρεμώδης υφή του κατσικίσιου τυριού όσο και η λιπαρή και έντονη πανσέτα χρειάζονται ένα κόκκινο κρασί με αρκετή οξύτητα για να σπάσει τη λιπαρότητα του πιάτου. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα Ξινόμαυρο Νάουσας ή ένα χαρμάνι Syrah.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}